WeGoSTEM zoekt STEM-vrijwilligers

WeGoSTEM zoekt meer dan 500 enthousiaste vrijwilligers om één dag lang een workshop wetenschap en techniek te coachen voor leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar in een school in de buurt.

Trefwoorden: #opleiding, #STEM, #WeGoSTEM

Lees verder

Opleiding

( Foto: WeGoSTEM )

ENGINEERINGNET.BE - Dit jaar mikt de actie op het bereiken van 7.500 leerlingen in meer dan 170 scholen in België tijdens de CodeWeek, tussen 7 en 24 oktober. Daarmee is WeGoSTEM het grootste STEM-initiatief in de Benelux.

Als vrijwilliger begeleid je in de voormiddag een workshop en vervolgens, na een middagpauze, ook een in de namiddag. Je staat er niet alleen voor. De workshop geef je immers samen met twee andere vrijwilligers. WeGoSTEM doet de matchmaking met andere vrijwilligers in jouw buurt en op de door jou gekozen datum.

Je wordt niet aan je lot overgelaten. WeGoSTEM zorgt voor de opbouw van de workshop en alle nodige materiaal, inclusief een geweldige WeGoSTEM t-shirt voor elke coach. Het organiseert ook meerdere infosessies om de vrijwilligers voor te bereiden.

Deze ‘coach de coach-sessies’ vinden plaats op een avond of op een zaterdag voormiddag in september en duren drie uur. Je leert er niet alleen wat er technisch te gebeuren staat -want dit jaar bouwen de leerlingen hun eigen tekenrobot- maar ook wat uit de actie van de vorig jaren onthouden werd. Je leert er tegelijk ook je collega vrijwilligers kennen.

Hoe ga je tewerk?

  1. Registreer je, alleen of met een groepje
  2. Meld je aan voor één of zelfs meerdere workshops
  3. Alle nodige informatie is beschikbaar via de inschrijvingstool

Bedrijven kunnen ook bijdragen tot dit initiatief door vrijwilligers te helpen vinden, maar ook met financiële steun om het educatieve robot-materiaal aan te schaffen en om de logistiek rond te krijgen.


Bezoek de website voor meer informatie