Agoria Vlaanderen lanceert MVO paspoort

Dit paspoort biedt een stappenplan dat een bedrijf zal gidsen en ondersteunen om de inspanningen op vlak van duurzame ontwikkeling op een structurele wijze in kaart te brengen.

Trefwoorden: #Agoria Vlaanderen, #circulaire economie, #duurzaam, #energie, #innovaties, #MVO, #ondernemers, #paspoort, #stappenplan, #strategie, #technologie, #Vlaanderen

Lees verder

nieuws

( Foto: bswei - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Agoria Vlaanderen wil ondernemers sensibiliseren om hun maatschappelijk engagement op te nemen. Het gaat daarbij om onder meer deelname aan de circulaire economie, energie coaching en duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Steeds meer organisaties raken overtuigd dat het minimaliseren van de negatieve impact van hun kernactiviteiten op de samenleving en het maximaliseren van positieve bijdragen zowel goed zijn voor de langetermijnstrategie van de organisatie, als voor de samenleving in zijn geheel.

Agoria betekent vooruitgang door technologie en baant het pad voor alle technologisch geïnspireerde bedrijven in België die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven.

Meer dan 1.900 lidbedrijven, die samen ongeveer 300.000 werknemers vertegenwoordigen, vertrouwen op de drie pijlers van Agoria's dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.

Agoria is overtuigd dat maatschappelijk verantwoord ondernemen in de technologische sector onontbeerlijk is om verder te ondernemen. Tot op heden blijft de toepassing van MVO beperkt vooral omwille van de perceptie van de bedrijven dat dit ingewikkeld is en enkel weggelegd is voor grote bedrijven.

MVO-initiatieven zijn vaak ad hoc en onvoldoende gelinkt aan de core activiteiten, vanwege het misverstand dat MVO gelijkstaat aan filantropie, en het ontbreekt aan een overkoepelende strategie.

Het nieuwe MVO paspoort, dat onlangs gepresenteerd werd op het jaarevent van Agoria Vlaanderen, biedt een handig stappenplan dat een bedrijf zal gidsen en ondersteunen om de inspanningen op vlak van duurzame ontwikkeling op een structurele wijze in kaart te brengen.

Het voorziet een bedrijf van inspiratie en tips, voor zowel organisaties die hun eerste stappen zetten in duurzaamheidsverslaggeving, als voor meer ervaren organisaties.