Vlaamse Scriptieprijs beloont STEM-thesis met 2.500 euro

De Vlaamse Scriptieprijs beloont ieder jaar de sterkste thesissen met prijzen tot 2.500 euro. Als je dit jaar afstudeert en je schreef een boeiende STEM-thesis, schrijf je dan zeker in.

Trefwoorden: #STEM, #thesis, #Vlaamse Scriptieprijs

Lees verder

Opleiding

ENGINEERINGNET.BE - Dit academiejaar zijn opnieuw duizenden jongeren, na veel zwoegen en zweten, afgestudeerd. Maar niet zonder resultaat: ieder jaar levert het weer een hoop sterke scripties op.

Om deze eindwerken niet te laten verkommeren kunnen studenten meedoen aan de Vlaamse Scriptieprijs. Deelnemers kunnen met deze wedstrijd tot 2.500 euro winnen.

Deelnemen
Om mee te doen kunnen studenten tot en met 6 oktober hun scriptie, samen met een vlot geschreven, journalistiek artikel van maximaal 1.000 woorden, uploaden via de website (zie link onderaan). Bij deelname wordt hun scriptie bovendien in de Vlaamse Scriptiebank gepubliceerd.

In die gratis raadpleegbare thesisbank wil Scriptie vzw excellente eindwerken toegankelijk maken voor het brede publiek. Bovendien promoot de vzw de werken bij de media met het oog op een publicatie.

Wetenschap en technologie
Via de uitreiking van twee deelprijzen is er bijzondere aandacht voor eindwerken uit de zogenaamde STEM-opleidingen Science, Technology, Engineering en Mathematics.

Het populair-wetenschappelijke maandblad Eos gaat op zoek naar de beste scriptie in de exacte wetenschappen. De winnaar krijgt een prijs ter waarde van 1.000 euro, een Eos-abonnement en redactionele aandacht in het maandblad.

De technologiefederatie Agoria beloont de auteur van het sterkste technologische eindwerk met een prijs ter waarde van 1.500 euro.


Klik hier voor meer informatie en om deel te nemen