Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

Indaver en Acciona gaan samen een afvalenergiecentrale exploiteren in het Noordoosten van Schotland. Het NESS-energieproject zal jaarlijks 150.000 ton huishoudelijk afval verwerken.

Trefwoorden: #afval, #Indaver, #Katoennatie, #NESS-afvalenergieproject, #verwerking

Lees verder

Techniek

( Foto: Indaver )

ENGINEERINGNET.BE - Acciona, een Spaanse bouwonderneming met focus op duurzame infrastructuur en hernieuwbare energie, zal de centrale opleveren binnen een bouwperiode van 3 jaar. De centrale zal worden geëxploiteerd en onderhouden door Indaver voor een contractduur van 20 jaar.

De centrale wordt gebouwd op een voormalig terrein voor gasopslag op het East Tullos Industrial Estate in Aberdeen en zal niet-recyclebaar afval op een milieuvriendelijke, duurzame en allesomvattende manier verwerken. De centrale zal ook elektriciteit produceren voor het nationale elektriciteitsnet en mogelijk warmte voor gezinnen in het district Torry.

Paul De Bruycker, CEO van Indaver: “Dit project is een uitstekend voorbeeld van de circulaire economie. We zullen zoveel mogelijk materialen en energie terugwinnen uit de afvalstromen die we verwerken, en zo waarde creëren uit het afval.”

De nieuwe centrale zal zo'n 40 mensen een voltijdse baan geven. Verwacht wordt dat de centrale tegen januari 2022 in gebruik zal worden genomen en tegen augustus 2022 volledig operationeel zal zijn.

Deze centrale zal voldoen aan de Schotse regelgeving inzake preventie en controle van milieuverontreiniging (Scotland’s Pollution Prevention and Control Regulations) en wordt gereguleerd door het Scottish Environment Protection Agency (SEPA), waarvan de voorschriften gebaseerd zijn op de strengste controles die recent zijn ingevoerd door Europese richtlijnen.