• 05/03/2012
  • |     BB

Studie: India ontsnapt (toch) niet aan ‘War for Talent’

Ook India kampt met tekort aan gekwalificeerd personeel, zo blijkt uit recente studie van Manpower over arbeidsmarkt daar.

Trefwoorden: #india, #jobs, #manpower, #talent

Lees verder

HR

( Foto: Manpower, Philippe Lacroix )

ENGINEERINGNET -- Tot voor kort stond India nog geboekstaafd als het beloofde land waar je als bedrijf gekwalificeerd talent – vooral dan in de ICT-sector – kon rekruteren om het tekort in de eigen rangen te versterken.

Vandaag groeit de talentschaarste, zelfs in een land met 1,2 miljard inwoners en waar jaarlijks zo’n 2,3 miljoen studenten afstuderen aan de meer dan 400 universiteiten.

Paradoxaal genoeg vormt niet de snelle economische groei de oorzaak van de toenemende ‘war for talent’ maar wel de verwaarlozing van onder andere basisonderwijs, gezondheidszorg en sociale zekerheid en de verstikkende sociale ongelijkheid.

De cijfers van Manpower Barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten voor het 1e kwartaal van 2012 bevestigen de toenemende zoektocht naar talent in India.

“Liefst 43% van de Indiase werkgevers is van plan om mensen aan te werven in de loop van het eerste kwartaal van dit jaar”, zegt Philippe Lacroix, Managing Director van Manpower België-Luxemburg. “De vraag wordt vooral aangezwengeld door de multinationale ondernemingen en grote corporate bedrijven.”

De verwachting is dat het land in 2020 zelfs zal aankijken tegen een immens tekort van 56,5 miljoen geschoolde medewerkers.