ArcelorMittal Ringmill produceert eigen groene stroom

Luminus installeerde onlangs 792 zonnepanelen op de site van ArcelorMittal Ringmill in Seraing. De opgewekte groene energie zal voor 100% door het bedrijf zelf worden verbruikt.

Trefwoorden: #ArcelorMittal Ringmill, #Luminus, #zonne-energie, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - De installate van deze installatie was in handen van Dauvister, een filiaal van Luminus gespecialiseerd in zonnepanelen en gevestigd in Francorchamps.

De 792 panelen hebben een totale oppervlakte van 1.400 m² en zijn samen goed voor een vermogen van 249 Kwc. Sinds begin september voorzien ze de site van ArcelorMittal Ringmill (AMR) in Seraing van energie.

De zonnepanelen zullen 210 MWh groene stroom per jaar produceren, waarmee de uitstoot van 43 ton CO2 wordt vermeden. Het bedrijf zal de geproduceerde groene energie volledig zelf verbruiken.

Voor de financiering opteerde AMR voor het derde-investeerdersmechanisme. Deze formule stelt een bedrijf in staat om zonnepanelen te installeren zonder de eigen middelen aan te spreken.

In dit geval stond Luminus in voor de financiering en het onderhoud van de installatie en ontvangt een jaarlijkse huur alsook groenestroomcertificaten gedurende 10 jaar.


ACHTERGROND
Als filiaal van de Groep ArcelorMittal is AMR gespecialiseerd in de productie en thermische behandeling van producten van de rondwalserij. Het bedrijf ziet er ook op toe dat de strengste milieunormen worden nageleefd.