Havenbedrijf Antwerpen bestelt twee hybride patrouillevaartuigen

Met de bestelling van deze hybride hand­havings­voertuigen geeft het Havenbedrijf de duurzaamheids- en veiligheidsambities van de Antwerpse haven nog meer inhoud.

Trefwoorden: #Antwerpen, #batterijpakket, #CO2, #diesel, #duurzaamheid, #elektrisch, #Haven, #hybride, #Kooiman, #nabehandeling, #patrouillevaartuigen, #snelheid, #stikstof, #uitlaatgassen, #voortstuwingsinstallatie, #zwavel

Lees verder

Techniek

( Foto: Kooiman )

ENGINEERINGNET.BE - Kooiman heeft opdracht gekregen van Havenbedrijf Antwerpen voor het ontwerp en de bouw van twee aluminium patrouillevaartuigen.

De innovatieve hybride vaartuigen zijn ontwikkeld door Kooiman Engineering en worden gebouwd door Scheepswerf Gebr. Kooiman, beiden gevestigd te Zwijndrecht.

De afmetingen van de vaartuigen zijn 25 meter lengte bij 5,40 meter breedte, met een holte van 3,10 meter en een diepgang van 1,36 meter.

Het schip kan een maximale snelheid behalen van 35 kilometer per uur op basis van de diesel voortstuwing. Op de hybride voortstuwingsinstallatie kan een snelheid behaald worden van 22 kilometer per uur.

De vaartuigen zijn uitgerust met een batterijpakket waarmee 2,5 uur uitsluitend elektrisch met 9 kilometer per uur gevaren kan worden. Daarnaast beschikken de vaartuigen over twee andere energiemodi om volledig op diesel of hybride te varen. Dit unieke systeem zorgt voor minder brandstofverbruik en een minimale CO2-uitstoot.

Bovendien zorgen de roetfilter en de geïntegreerde uitlaat­gassen­nabehan­deling ervoor dat minder schadelijke stoffen, zoals stikstofoxiden en zwaveloxiden, vrijkomen. De levering is gepland voor het najaar van 2020.

De vaartuigen zijn een doorontwikkeling van een eerder door Kooiman Marine Group ontworpen, gebouwd en geleverd patrouillevaartuig. De succesvolle realisatie van dit eerste schip krijgt nu vervolg.