Goederenvervoer tussen North Sea Port en achterland vooral via binnenvaart

Uit een onderzoek van North Sea Port blijkt dat het vervoer van goederen naar het achterland voor 54% via de binnenvaart gaat. De multimodale haven zet dan ook volop in op duurzaam vervoer.

Trefwoorden: #binnenvaart, #containervervoer, #duurzaam, #North Sea Port, #transport

Lees verder

Nieuws

( Foto: North Sea Port )

ENGINEERINGNET.BE - North Sea Port voerde onderzoek uit naar de vervoersmogelijkheden die bedrijven gebruiken om goederen naar het achterland te vervoeren.

Daaruit blijkt dat 54% van de goederen via de binnenvaart wordt vervoerd. 30% wordt in vrachtwagens geladen. Het spoor heeft een aandeel van 9%. Het overbrengen van lading van een schip op een ander schip of vervoersmodus is goed voor 7%.

Deze fusiehaven heeft al sinds zijn ontstaan de ambitie geuit om actief in te zetten op een ‘modal shift’ richting spoor en binnenvaart. De haven beschikt over een uitgebreid netwerk van achterlandverbindingen. Het ligt immers op het kruispunt van de Europese vervoersmogelijkheden inzake binnenvaart, spoor (tot in China) en wegvervoer.

De cijfers uit het modalsplitonderzoek dienen alleszins als startpunt om de verschuivingen in de modal shift in North Sea Port in de toekomst te duiden en verder te ontwikkelen.