Innovatief computermodel optimaliseert vrachtverkeer

Bekroond logistiek rekenmodel SYMBIT van de Vrije Universiteit Brussel en UHasselt kan fileleed en vervuiling aanpakken alsook betrouwbaarheid van leveringen goederenvervoerders vergroten.

Trefwoorden: #binnenvaart, #broeikasgas, #digital twin, #DISpATch, #klimaatdoelstellingen, #KU Leuven, #logistiek, #rekenmodel, #spoor, #SYMBIT, #Tomas Ambra, #TRA VISIONS, #UHasselt, #uitstoot, #VIL, #VIL, #VLAIO, #VUB

Lees verder

research

( Foto: VUB )

ENGINEERINGNET.BE - Het aandeel van het goederenverkeer in de uitstoot van broeikasgassen neemt naar verwachting toe van 42% in 2010 tot 60% in 2050.

“Als we de klimaatdoelstellingen willen bereiken, zullen de binnenvaart en het spoor een grotere rol moeten spelen in het vrachtverkeer”, zegt prof. Cathy Macharis, co-directeur van het Mobility, Logistics and Automotive Technology Research Centre (MOBI) van de VUB.

Hiertoe ontwikkelde promovendus Tomas Ambra (VUB en UHasselt) het rekenmodel SYMBIT: SYnchromodal Model for Belgian Inland Transport.

Dit model bundelt zoveel mogelijk informatie, zoals van geografische informatiesystemen, informatie van verschillende transportondernemingen over hun goederenstromen en informatie over de werking van sluizen, boten en treinverkeer. Hierbij wordt ook hun financiële en milieu-impact gemeten.

Deze ‘digital twin’ weerspiegelt het reële fysieke systeem door de virtuele realtimestatus van het systeem te actualiseren aan de hand van informatie over onder meer weersvoorspellingen, opstoppingen, posities van voertuigen en hun werkomstandigheden. Met deze methode is het mogelijk om in een risicoloze omgeving holistische oplossingen aan te bieden.

SYMBIT is bekroond met de eerste prijs van TRA VISIONS - Competition for Young Researchers in de categorie cross-modaliteit. Deze tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge onderzoekers is een initiatief van de Europese Commissie voor Transport en het European Technology Platform ALICE.

Ambra’s model wordt verfijnd binnen het DISpATch-onderzoeksproject, waarin een testomgeving ontwikkeld wordt om met de ‘digitale twin’ transportoplossingen te simuleren.

“Modellen moeten gekalibreerd en gevalideerd worden door de industrie, die dicht bij de logistieke realiteit staan. Daarom zijn ook verschillende bedrijven bij DISpATch betrokken”, zegt Ambra.


DISpATch wordt gefinancierd door VLAIO, het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemerschap via de VIL-speerpuntcluster voor logistiek. Naast de VUB zijn KU Leuven, UHasselt, VIL en 11 bedrijven bij dit project betrokken.