3DExperience Lab verwelkomt 15 nieuwe deelnemers

Tijdens een event in Parijs werden de 15 nieuwe startups en scale-ups bekendgemaakt, die zullen deelnemen aan het 3DExperience Lab, het innovatieprogramma van Dassault Systèmes.

Trefwoorden: #3DExperience Lab, #accelerator, #Dassault Systèmes, #innovatie, #start-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dassault Systèmes )

ENGINEERINGNET.BE - 3DExperience Lab is een open innovatie- en accelerator-programma, met als belangrijk doel startups in staat te stellen disruptieve ideeën in een kortere tijd te ontwikkelen en om duurzame bijdragen aan de maatschappij te leveren.

De 15 nieuwe deelnemers zijn afkomstig uit België, China, Frankrijk, India, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Onder de startups bevinden zich:

  • AgreenCulture (smart robotics voor landbouw)
  • DAMAE Medical (device voor detecteren van huidkanker)
  • FEops (simulaties van hartproblemen op maat van de patiënt)
  • Gyrolift (nieuwe oplossingen op het gebied van mobiliteit)
  • Inali (betaalbare handprotheses)
  • PKvitality (draagbare oplossing voor diabetici)
  • SparkCharge (draagbare en zeer snelle elektrische oplaadunits)
  • Magic Wheelchair (community-project voor coole kleding voor kinderen in een rolstoel)
  • Open R2 (voor het ontwerpen en bouwen van de bekende R2 D2-robot)

Eerdere startups en scale-ups die aan dit programma deelnemen, zijn inmiddels al succesvol aan het innoveren. Zo produceert Biomodex via 3D printing gepersonaliseerde organen die gebruikt worden voor het trainen van chirurgen. Dit bedrijf heeft al een tweede investeringsronde achter de rug en een kantoor in Boston geopend.

EEL Energy heeft onlangs zijn membraantechnologie met succes getest. Syos heeft meer dan 11.000 muziekinstrumenten op maat gemaakt en verkocht. XSun heeft een onbemande drone voor de lange afstand gedemonstreerd die uitsluitend gebruik maakt van zonne-energie.


ACHTERGROND
Het programma ging van start in 2015 en is, naast in Europa, ook actief in India en de Verenigde Staten. Rondom het lab is een compleet ecosysteem van partners ontstaan van meer dan 25 incubators, accelerators, onderwijsinstellingen, technologiepartners en fab lab-partners voor het daadwerkelijk produceren van de ontwikkelde producten en technieken. Aan het lab zijn ruim 1.200 mentoren verbonden.