• 10/12/2019

Stefan De Poorter wordt nieuwe Service Manager bij Rittal Belgium

De 49-jarige Stefan De Poorter is kersvers Service Manager. Zijn volledige loopbaan speelde zich af binnen het service verhaal. Het Rittal Service Team begint aan een nieuw hoofdstuk.

Trefwoorden: #Rittal, #Service Manager, #Stefan De Poorter

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Onderhoud is in een productieomgeving cruciaal. Elke schakel is immers belangrijk om een vlotte productie te kunnen garanderen. Dat weet de 49-jarige Stefan De Poorter, kersverse Service Manager bij Rittal Belgium, maar al te goed. Zijn volledige loopbaan speelde zich af binnen het service verhaal. Met zijn komst begint het Rittal Service Team aan een nieuw hoofdstuk.

Verdere uitbouw van de service afdeling
Stefan De Poorter kan bogen op heel wat ervaring in de service wereld. Bij zijn laatste werkgever was hij als Service Leader verantwoordelijk voor een team van tien technici.

Stefan De Poorter: “Ik begeef me inderdaad op bekend terrein. Als Service Manager zal ik de service afdeling van Rittal aansturen en verder uitbouwen. Een belangrijke focus ligt op de verkoop en opvolging van onderhoudscontracten en de spare parts oplossingen van Rittal over heel België. Hierbij is een goed klantencontact prioritair. Ik ben immers een grote voorstander van een eerlijke en open communicatie, zelfs bij minder positief nieuws. Ik wil in verbinding staan met de klant en vind het belangrijk dat het om tweerichtingsverkeer gaat: alle feedback is welkom!”

Voorliefde voor techniek
Een job als Service Manager vereist natuurlijk wel wat kennis en affiniteit met de technische wereld. Dat is bij Stefan zeker het geval. Na een graduaat marketing volgde hij een opleiding elektronica. Zelfstudie en de werkvloer, waar hij in contact kwam met geschoolde technici, waren echter de grootste leerschool voor hem. Een basisscholing, gecombineerd met een leergierige houding in the field, is voor hem de sleutel om de nodige knowhow te vergaren.

Dat dit dan bij een gevestigde waarde als Rittal kan, sprak hem meteen aan: “Toen het aanbod zich voordeed, was mijn interesse snel gewekt en ik ben er dan ook voluit voor gegaan. Ik leerde het merk Rittal al kennen bij mijn eerste werkgever. Dat ik een B2C-omgeving nu inruil voor B2B en opnieuw met techniek aan de slag kan gaan, vind ik geweldig!

Industrie 4.0 en Predictive Maintenance

Een goede Service Manager denkt altijd een stap vooruit. Voor Stefan ligt de klemtoon nu vooral op Industrie 4.0 en de opkomst van Predictive Maintenance. Industrie 4.0 houdt in dat machines op een slimme wijze en via nieuwe technologieën aan elkaar gekoppeld worden, waardoor ze continu informatie kunnen uitwisselen. In die smart factories is onderhoud cruciaal omdat elke schakel van de productie een even vitale rol speelt. Een verwaarlozing van het onderhoud leidt tot uitval, tijdverlies, omzetverlies, en niet te vergeten, stress bij de productiemedewerkers.

Stefan De Poorter: “Predictive Maintenance zal om die redenen steeds belangrijker worden. Door bijvoorbeeld de integratie van een IoT-interface in de Rittal koelaggregaten kunnen data geanalyseerd worden om proactief fouten op te sporen. Dat stelt de klant in staat om zijn productie met minder kosten te laten draaien. We gaan in de service sector dus zeker spannende tijden tegemoet.”

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.be - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.