Eerste AHA!-awards bekroning voor Antwerpse innovatieve onderzoekers

Tijdens de eerste Antwerp Innovation Night werd in de verf gezet dat Antwerpen de kennisregio bij uitstek is en werden de eerste AHA!-awards uitgereikt aan Pierre Van Damme en Steven Latré.

Trefwoorden: #AHA-awards, #kennis, #Pierre Van Damme, #Steven Latré, #UAntwerpen, #VOKA

Lees verder

Nieuws

( Foto: UAntwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - In een tiendelige reeks op Kanaal Z werd onlangs geïllustreerd dat de Antwerpse regio zowel in ondernemen als in innovatie uitblinkt.

Het baanbrekende onderzoek aan de Universiteit Antwerpen en de hogescholen van de Antwerpse associatie (AP Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool en Hogere Zeevaartschool), vindt steeds vaker en makkelijker zijn weg naar de markt. Onder de vlag van Antwerp.SRL werkt de universiteit intensief samen met Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Onlangs vond dan ook de allereerste keer de Antwerp Innovation Night plaats waar ook de eerste AHA!-awards uitgereikt werden ter bekroning van uitstekend onderzoekswerk. De ‘Promising’-award ging naar Internet of Things-expert prof. Steven Latré.

Dit was de motivatie van de professionele jury: “Nieuwe domeinen in volle ontwikkeling hebben pioniers nodig die multidisciplinair en internationaal kunnen denken en ageren.

Domeinen zoals artificiële intelligentie en Internet of Things hebben bruggenbouwers nodig. Vanuit innovatiehub The Beacon heeft de winnaar een grote invloed op mens, stad en maatschappij. Hij is dé innovatiepionier van de toekomst.”

Prof. Pierre Van Damme kreeg de onderscheiding in de categorie ‘Achieved’. “Van Damme heeft een uitzonderlijk palmares opgebouwd en is een autoriteit op het vlak van infectieziekten”, aldus de jury.

Zijn onderzoek naar polio zorgt voor oplossingen voor een wereldprobleem dat vaak de allerzwaksten in de samenleving treft. De gecreëerde maatschappelijke impact is ook filantropische organisaties zoals de Bill & Melinda Gates Foundation niet ontgaan.”


Op de foto:
Steven Latré (derde van links) won de Promising-award, Pierre Van Damme (midden) de Achieved-award.