Yusen Logistics bouwt nieuw slim farmamagazijn in Antwerpse haven

Het Japanse bedrijf start met de bouw van een nieuw magazijn met 13.000 palletplaatsen, waar inductiegestuurde, onbemande trucks de juiste palletplaats lokaliseren met behulp van sensoren.

Trefwoorden: #Antwerpen, #Europees netwerk, #farmaceutisch, #haven, #hub, #inductiegestuurd, #Japan, #magazijn, #narrow aisle racking, #nieuwbouw, #onbemand, #palletplaatsen, #pallets, #sensor, #trucks, #Yusen

Lees verder

Techniek

( Foto: Yusen )

ENGINEERINGNET.BE - Het magazijn zal bijna volledig autonoom functioneren en 24/7 operationeel zijn. Een van de opvallende innovaties in het nieuwe magazijn is een ‘narrow aisle racking’-installatie.

Deze technologie omvat inductiegestuurde, onbemande trucks die de juiste palletplaats lokaliseren met behulp van sensoren.

De oplevering van het magazijn staat gepland voor december 2020. Inclusief de nieuwbouw beschikt Yusen Logistics over 65.000 m² in de haven van Antwerpen, goed voor 295 jobs.

De vestiging in de Antwerpse haven is ook de centrale hub binnen de ‘Yusen Logistics pharmaceutical superhighway’, een Europees netwerk waarbinnen jaarlijks meer dan twee miljoen pallets farmaceutische producten passeren.