Vastgoed joint venture bouwt krachtigste zonnedak ter wereld

Heylen Warehouses ging een joint venture aan met AG Real Estate om samen een zonnedak met een oppervlakte van 12.6 hectaren te installeren, met een totale capaciteit 18 Megawattpiek.

Trefwoorden: #Heylen Warehouses, #zonne-energie, #zonnedak, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Heylen Warehouses )

ENGINEERINGNET.BE - De installatie op de logistieke site VE Commerce Campus in Venlo in de Nederlandse provincie Limburg startte begin dit jaar en de oplevering staat gepland in juni 2020.

Dit project maakt deel uit van de ambitie die Heylen koestert om te investeren in hernieuwbare energie en zo een toegevoegde waarde te creëren voor de klanten die de logistieke sites huren.

In samenwerking met installatiepartner IZEN, zal de volledige oppervlakte (12.6 hectaren) van het dak in Venlo bedekt worden met zonnepanelen, met een totale capaciteit van meer dan 18 Megawattpiek.

De installatie zal een hoeveelheid groene stroom opwekken, die niet alleen voldoende zal zijn voor de lokale activiteiten op de site zelf, maar die ook gebruikt kan worden voor andere locaties.


ACHTERGROND
Heylen investeert maar liefst 60 miljoen euro in hernieuwbare energieoplossingen en heeft naast Venlo nog gelijkaardige projecten in Nederland en België.