Nieuwe BASF-fabriek voor batterijmaterialen voor elektrische voertuigen

BASF bouwt een nieuwe productielocatie voor batterijmaterialen in het Duitse Schwarzheide. Met deze investering wil het de Europese waardeketen voor elektrische voertuigen (EV) ondersteunen.

Trefwoorden: #BASF, #batterijen, #elektrische voertuigen, #investering, #kathode, #materiaal voor actieve kathoden, #productieplant

Lees verder

Techniek

( Foto: BASF )

ENGINEERINGNET.BE - In deze state-of-the art fabriek zullen materialen met actieve kathoden geproduceerd worden. De capaciteit zal bij de start liggen op ruim 400.000 volledig elektrische voertuigen, die van deze materialen voorzien kunnen worden.

Door het modulaire ontwerp en de infrastructuur van de nieuwe fabriek kan het bedrijf zijn productie snel kunnen opschalen en blijven voldoen aan de stijgende vraag. In deze fabriek zullen producten van de eerder aangekondigde fabriek in het Finse Harjavalta verwerkt worden.

De Duitse site maakt al gebruik van een energiezuinige gas- en stoomturbine-elektriciteitscentrale, die werkt volgens het principe van warmtekrachtkoppeling (WKK). Deze installatie wordt gemoderniseerd om de eco-efficiëntie verder te verhogen.

Tot de installatie van de batterijmaterialen in gebruik wordt genomen, is ook de integratie van hernieuwbare energiebronnen gepland. De opstart van de fabrieken in Duitsland en Finland is gepland voor 2022.