River Terminal Wielsbeke krijgt renovatie en uitbreiding

Deze binnenvaartterminal is van groot belang voor de binnenvaart in Vlaanderen en evolueerde van pure container­terminal naar multipurpose terminal. Deze wordt nu gerenoveerd en uitgebreid.

Trefwoorden: #containers, #De Vlaamse Waterweg, #POM West-Vlaanderen, #renovatie, #River Terminal Wielsbeke, #West-Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: © De Vlaamse Waterweg nv )

ENGINEERINGNET.BE - River Terminal Wielsbeke is een regionaal overslag­centrum langs de Leie. In dit overslagcentrum worden goederen gestockeerd en wisselen ze van transportmiddel, bijvoorbeeld van vrachtwagen naar binnenschip of omgekeerd.

Daarnaast is de riverterminal in Wielsbeke een multipurpose terminal. Dit houdt in dat er verschillende soorten ladingdragers behandeld worden, zoals containers, bulk en paletten. Hiermee is het overslagcentrum van groot belang voor de binnenvaart in Vlaanderen.

De renovatie en uitbreiding van de River Terminal in Wielsbeke maakt dan ook deel uit van Seine Schelde Vlaanderen, een grootscheeps Europees gesubsidieerd binnenvaartproject dat van de binnenvaart een volwaardig alternatief wil maken voor vervoer op de weg.

Vanaf 4 mei wordt de huidige kaaimuur van 255 meter onder handen genomen en komt er nog eens 70 meter extra kaaimuur bij. Daarnaast wordt ook het kaaiplateau hersteld en komt er 5.000 m² bij. Om deze aanpassingen te realiseren, werken De Vlaamse Waterweg en POM West-Vlaanderen samen.

Eind 2021 zullen de werken afgerond zijn. De totale kostprijs van de werken wordt geraamd op 4,6 miljoen euro.