• 15/03/2012
  • |     BB

Vlaamse Overheid vernieuwt 5-jarig convenant met imec

Vlaamse Overheid sluit nieuw convenant af met Leuvense nano-elektronica onderzoekscentrum imec voor de periode van 2012-2016.

Trefwoorden: #convenant, #imec, #ingrid lieten, #lieten, #nano, #onderzoek, #overheid, #research

Lees verder

research

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE -- De Vlaamse Overheid, vertegenwoordigd door viceminister president Ingrid Lieten, heeft zijn convenant met imec hernieuwd.

Vlaams minister Lieten: “In het nieuwe convenant met imec zijn er aantal belangrijke nieuwe klemtonen. Zo zijn onder andere de strategische doelstellingen van imec meer gericht op de maatschappelijke uitdagingen, zoals gezondheid en duurzame energie.”

Uit deze evaluatie van het voorbije convenant door Technopolis BV bleek dat imec zijn internationale positie als excellentiecentrum in halfgeleidertechnologie, nano-elektronica, nanotechnologie, ontwerpmethodes en technologieën voor ICT-systemen behouden en zelfs verstevigd heeft.

Vandaag werkt imec samen met zo’n 350 Vlaamse bedrijven, maar ook met zo goed als alle wereldleiders uit de chipindustrie zoals Globalfoundries, INTEL, Micron, Panasonic, Samsung, TSMC, Elpida, Hynix, Fujitsu, Sony andQualcomm.

Deze bedrijven komen naar Vlaanderen om een deel van hun meest geavanceerde R&D hier te doen.


ACHTERGROND
Imec verricht onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leuven, België. Imec heeft kantoren in België, Nederland, Taiwan, de Verenigde Staten, China, India en Japan. Het onderzoekscentrum telt ongeveer 1.900 medewerkers waarvan meer dan 500 industriële residenten en gastonderzoekers. In 2010 bedroeg imec's budget (P&L) 285 miljoen euro.