Last-mile problematiek buiten de stad aangepakt

In het project “Rural Parcel Delivery” gaat VIL, samen met een zestal logistieke bedrijven, op zoek naar verschillende manieren waarop de levering van pakketten buiten de stad beter kan.

Trefwoorden: #GLS, #last mile, #last mile delivery, #levering, #logistiek, #Post NL, #VIL

Lees verder

nieuws

( Foto: bangoland - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Niet alleen de centrum­steden, maar ook op gewestwegen en in dorpskernen lopen last mile leveringen steeds vaker tegen problemen aan.

Plattelandsbewoners bestellen meer pakjes online dan mensen in de steden, handelszaken langs de gewestwegen en in de dorpskern moeten beleverd worden… De typische Vlaamse lintbebouwing maakt dat dit alles weinig efficiënt verloopt.

De economische kost is hoog, o.a. omwille van de lange afstand en tijd tussen de leveringen. Geoptimaliseerd gebruik van infrastructuur of samenwerkingsmodellen bieden dan ook voordelen voor logistieke dienstverleners.

Maar er zijn ook tal van maatschappelijke voordelen, zoals een verhoogde veiligheid en leefbaarheid in de dorpskernen. Indien men efficiënter levert, heeft dit bovendien ook een positieve bijdrage op de congestie in Vlaanderen.

Concreet zullen in dit project modellen van samenwerking in geografische clusters worden bestudeerd om te komen tot de meest optimale situatie op economisch en maatschappelijk gebied.

Tijdens het project zal VIL de huidige problemen in kaart brengen en de verschillende logistieke stromen bestuderen. Het doel is om uiteindelijk een schaalbaar pilootproject op te zetten.


Projectdeelnemers:
BD myShopi, DHL Express, FedEX Express Europe, GLS Belgium, Ondernemingscentra West-Vlaanderen, PostNL.