• 20/03/2012
  • |     BB

Unieke kans om het Studiecentrum voor Kernenergie te bezoeken - invitatie

Dit jaar viert het SCK zijn 60ste verjaardag met onder meer een opendeurdag. Een unieke kans om de faciliteiten te bezoeken!

Trefwoorden: #MYRRHA, #nucleair, #radioactief, #sck

Lees verder

Techniek

( Foto: SCK, MYRRHA )

ENGINEERINGNET.BE -- Het SCK behoort met zijn meer dan 700 medewerkers tot de grootste onderzoeksinstellingen van België.

Doorheen de activiteiten van het SCK loopt een rode draad rond drie onderzoeksthema’s: de veiligheid van nucleaire installaties, doordacht beheer van radioactief afval en de bescherming van mens en milieu tegen ioniserende straling.

Op zondag 13 mei 2012 zet het centrum zijn deuren open voor het grote publiek. Eén maand op voorhand inschrijven is verplicht: er gelden strikte toegangsprocedures voor bezoekers.

Uw persoonlijke gegevens worden namelijk aan het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle bezorgd, dat onderzoekt of u het centrum mag bezoeken.

Wat krijgt u te zien: de testreactoren, het Labo voor Hoge en Middelmatige Activiteit, het Onderzoek naar de berging van radioactief afval, het onderzoek rond de bescherming van mens en milieu, en een voorsmaakje van het (omstreden) MYRRHA-project.

MYRRHA moet op termijn het eerste prototype opleveren van een kernreactor die wordt aangedreven door een deeltjesversneller.


ACHTERGROND
Info & inschrijven: http://60.sckcen.be/nl/Inschrijven