”Transitie naar een koolstofvrije economie is haalbaar en betaalbaar”

Internationale spelers uit industrie en financiële sector verenigt in de Energy Transitions Commission stelden een nieuw rapport op over hoe de klimaatdoelstellingen van 2050 te halen.

Trefwoorden: #hernieuwbare energie, #koolstofvrij, #transitie, #windenergie, #zonne-energie

Lees verder

Nieuws

( Foto: leestat - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - De internationale denktank stelt dat de koolstofvrije economie haalbaar en betaalbaar is tegen 2050. Het zou minder dan 0,5% van het wereldwijde bbp kosten om dat doel te halen.

De drie essentiële acties om daar te geraken zijn een lager energieverbruik, meer schone energie produceren en het gebruik van groene energie naar alle mogelijke sectoren doortrekken.

Cruciaal zijn ook de prioriteiten voor het komende decennium: een versnelling hoger schakelen in de switch naar 'bewezen' oplossingen voor schone energie, een investeringsklimaat scheppen dat de energietransitie vooruithelpt, en de ontwikkeling van technologieën als carbon capture en waterstof stimuleren zodat ook ‘moeilijke’ sectoren zoals lucht- en scheepvaart een zero-carbon alternatief hebben.


Klik hier om een samenvatting van het rapport te downloaden


De Energy Transitions Commission is een coalitie van 45 vooraanstaande mondiale energieproducenten, energie-intensieve industrieën en financiële instellingen. Partners zijn o.a. ArcelorMittal, Bank of America, BP, Development Research Center of the State Council of China, EBRD, HSBC, Iberdrola, Orsted, Shell, Sinopec Capital, Tata Group, Volvo Group en het World Resources Institute.