Innovatieve oplossingen rond spoorvervoer in chemiesector

Een consortium van industriepartners onder leiding van Lineas en gefinancierd door de EU, ontwikkelde onder meer een prototype van een geautomatiseerd palletlaadsysteem voor treinen.

Trefwoorden: #Automated Wagon Loading System, #cargotransport, #chemiesector, #CO2, #EcoRes, #essencia, #files, #Haven Antwerpen, #Lineas, #luchtvervuiling, #pallet, #palletmagazijn, #spoorvervoer, #terinwagon, #Trafuco

Lees verder

Techniek

( Foto: essencia )

ENGINEERINGNET.BE - Spoorvrachtoperator Lineas en essenscia, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, presenteerden onlangs de bevindingen van het Europese LessThanWagonLoad-project om meer spoorvervoer te gebruiken in de chemiesector.

De studie ontwikkelde een prototype van een geautomatiseerd palletlaadsysteem voor treinen en een concept voor een gespecialiseerde logistieke zone voor de chemie-industrie in de haven van Antwerpen.

Een verdere toename van het spoorvervoer in de chemie-industrie zou een positieve maatschappelijke impact hebben met minder CO2-uitstoot, minder luchtvervuiling en minder files.

Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de strenge veiligheidsnormen voor het transport van potentieel gevaarlijke goederen.

In de studie werd onder meer gekeken naar de mogelijkheden om de Antwerpse main hub uit te bouwen tot een multimodale logistieke zone voor cargotransport, specifiek gericht op de chemiebedrijven in het Antwerpse havengebied.

Het concept omvat extra spoordiensten zoals cross-docking-palletmagazijnen, speciale services voor reparatie en bewaking, geavanceerde reinigingsdiensten voor spoorwagons, vrachtwagens en tankcontainers, en verbeterde spoorverbindingen.

Door dergelijke gespecialiseerde diensten te bundelen zijn de kosten voor het gebruik van goederentreinen te verlagen en de flexibiliteit te verhogen.

Er is ook een prototype ontwikkeld van een Automated Wagon Loading System. Dit systeem maakt het mogelijk om automatisch 15 palletten op een treinwagon te laden. Zo kunnen ook kleinere volumes aan chemieproducten, die momenteel vooral afhankelijk zijn van wegvervoer, via het spoor worden getransporteerd.


Het LessThanWagonLoad-project werd in mei 2017 gelanceerd, met 11 partners uit België, Nederland, Duitsland, Italië en Slovakije. Dit zijn verder EcoRes (BE), Trafuco (BE), Ancra (NL), TU Delft (NL), TransCare (DE), VTG (DE), ISC (IT), ZOS (SK) & TUKE – Technische Universiteit van Košice (SK).