Voka lanceert begeleidingstraject voor inclusieve tewerkstelling

Voka West-Vlaanderen organiseert vanaf 1 oktober via zowel brede infosessies als trajecten op maat, begeleidingstrajecten voor bedrijven voor een wendbaar en inclusief personeelsbeleid.

Trefwoorden: #inclusieve tewerkstelling, #job, #vacature, #VOKA, #WELT 2.0

Lees verder

nieuws

( Foto: ismagilov - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - De voorbije jaren begeleidde Voka West-Vlaanderen met het project ‘Welt’ 1.277 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (vb. 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking, schoolverlaters zonder diploma, mensen met een migratieachtergrond, …) naar een stage of job via werkervaring en leertrajecten bij 160 bedrijven. De coronacrisis zorgt er nu voor dat Voka West-Vlaanderen het geweer van schouder verandert.

Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen: “Op relatief korte termijn zien we die krapte terugkomen. De coronacrisis zelf zorgde ook voor een veranderde arbeidsorganisatie in veel ondernemingen. Wie al deze uitdagingen het hoofd wil bieden, heeft nood aan een wendbaar en inclusief personeelsbeleid. Daarom zetten we met Welt 2.0 in op instroom en retentie om onze West-Vlaamse kmo’s te ondersteunen in hun duurzaam, inclusief hr-beleid.”

Bedrijven kunnen in een scan waarmee bedrijven meten hoe inclusief hun personeelsbeleid al is. Wie dat wil, kan ook een diepgaandere analyse laten uitvoeren en onder begeleiding van experts een actieplan uitwerken, dat op het einde van het traject ook geëvalueerd wordt.

Dit project werd mogelijk met steun van het Europees Sociaal Fonds en cofinanciering van de Vlaamse overheid. De begeleiding van de bedrijven gebeurt in samenwerking met Antwerp Management School en Jobroad, maar ook partners als VDAB, SD Worx, Federgon en Sterpunt Inclusief Ondernemen.