DB Cargo verbindt Antwerpse en Rotterdamse havens met Duitse achterland

Vanaf december zullen er dagelijks treinen vertrekken vanuit de havens van Antwerpen en Rotterdam naar de belangrijkste economische centra in het Duitse achterland.

Trefwoorden: #Antwerpen, #chemische sector, #containers, #DB Cargo, #Deutsche Bahn, #Duitsland, #goederen, #Hamburg, #haven, #Kijfhoek, #Rotterdam, #sorteerstation, #spoor, #terminals, #TFG Transfracht, #trein, #vervoer

Lees verder

Nieuws

( Foto: Haven Rotterdam - DB Cargo )

ENGINEERINGNET.BE - Plan is dat vanaf volgend jaar het volume op deze vervoersrelaties gaat groeien met zo'n 100.000 containers per jaar.

"Betrouwbaar en goed gepland verkeer ontlast het milieu en betekent per jaar 70.000 vrachtwagens minder op de weg," stelt Sigrid Nikutta, lid van de raad van bestuur van Deutsche Bahn en CEO van DB Cargo.

"Wij bouwen voor onze klanten in Antwerpen en Rotterdam aan een systeem dat al jarenlang succesvol werkt met ons netwerk in andere havens, zoals Hamburg," aldus Nikutta.

DB Cargo en dochterbedrijf TFG Transfracht brengen meer goederen op het spoor: de belangrijkste terminals in de havens worden dagelijks bediend. De producten van klanten worden vanuit hier verder vervoerd. Ook sectoren met wisselende volumes, zoals de chemische sector, kunnen gebruikmaken van het aanbod.

De transportvolumes vanuit de havens worden gebundeld op Kijfhoek. Het grootste sorteerstation van Nederland ligt niet ver van Antwerpen verwijderd en is in de buurt van Rotterdam. Van daaruit kunnen de goederen 's nachts met snelle, directe treinen naar de eindbestemming worden vervoerd.

De havens van Antwerpen en Rotterdam verwerken jaarlijks 27 miljoen containers. Toch wordt tot nu toe slechts acht tot elf procent van de goederen per trein van en naar de westelijke havens vervoerd.

Dat is in Hamburg wel anders: vervoer van en naar de op drie na grootste haven in Europa vindt voor 50% per trein plaats.