Volvo Trucks gaat elektrische voertuigen in bouwsector testen

Deze maand is Volvo Trucks gestart met livetests van een volledig elektrisch voertuig in de bouwsector. Het bedrijf leverde hiervoor twee voertuigen voor zwaar gebruik aan zijn klant Swerock

Trefwoorden: #betonmixer, #bouwsector, #elektrische voertuigen, #Volvo Trucks

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - Na de succesvolle introductie van in serie geproduceerde elektrische voertuigen voor stedelijke distributie en vuilnisophaling gaat Volvo Trucks nu ook twee volledig elektrische bouwvoertuigen inzetten. Deze voertuigen zullen getest worden in reële gebruikstoepassingen van klanten.

Een van de tests houdt in dat een elektrisch voertuig met een betonmixer beton zal leveren bij klanten. Daarnaast wordt een elektrisch voertuig met een haakarm ingezet bij grotere infrastructuurprojecten.

In dit project wordt er geëvalueerd hoe elektrische voertuigen kunnen bijdragen aan een hogere efficiëntie en een kleinere impact op het klimaat. Bij de tests wordt niet alleen gekeken naar de prestaties van de voertuigen zelf, maar ook naar het volledige ecosysteem voor elektromobiliteit.

Zo wordt onderzocht welke laadmogelijkheden het best aan de productiviteitsvereisten voldoen. Bij de evaluatie van de elektrische voertuigen in stadsomgevingen wordt er rekening gehouden met voordelen zoals stiller transport, veiligheid op het terrein en comfort voor de bestuurder.

Door de twee elektrische voertuigen in de praktijk te testen, kan geëvalueerd worden hoe dergelijke voertuigen zullen gebruikt worden en komen eventuele verbeterpunten aan het licht.