Bundeling leveringen haalt veel vrachtwagenverkeer uit steden

Een nieuw scriptie-onderzoek aan de hogeschool UCLL (UC Leuven-Limburg) toont aan dat het bundelen van leveringen elke week duizenden kilometers vrachtwagenverkeer kan besparen.

Trefwoorden: #bundelen leveringen, #CityDepot, #logistiek, #stadslevering, #stadslogistiek, #UCLL, #vrachtverkeer, #vrachtwagens

Lees verder

nieuws

( Foto: CityDepot )

ENGINEERINGNET.BE - Terwijl steden steeds meer inzetten op leefbaarheid, duurzaamheid en gezonde lucht, zien we anderzijds een explosieve groei van e-commerce, met een stijgend aantal leveringen met vrachtwagens en bestelwagens tot gevolg. Steeds meer steden voeren daarom maatregelen in als lage-emissiezones, venstertijden, circulatieplannen en het bundelen van logistieke leveringen (aggregatie).

Ben Martens, voor de zomer afgestudeerd aan de hogeschool UCLL, becijferde voor zijn scriptie de voordelen die gebundelde leveringen met zich meebrengen, met name op het vlak van lagere emissies en uitgespaarde logistieke vrachtwagenkilometers.

Om zijn onderzoek te stofferen, draaide hij enkele weken mee bij stadsdistributeur CityDepot. De opvallendste conclusie van zijn studie: door leveringen te bundelen in plaats van afzonderlijk af te leveren, worden in de steden Hasselt, Antwerpen, Brussel en Gent zelfs in een korte tijdspanne van 16 dagen maar liefst 7 459 kilometer vrachtwagenritten uitgespaard.

Die beperking van het aantal gereden kilometers resulteert uiteraard ook in een daling van de CO2-uitstoot. Op basis van bovenstaand kilometerverschil komt dit neer op een besparing van gemiddeld 166,35 kg CO2 per dag (of 43,25 ton per jaar).