Volledige assemblage batterijpacks in handen van Volvo Gent

Volvo Group besliste om de assemblage van de batterijpacks voor alle Europese vracht­wagen­fabrieken toe te kennen aan de Gentse Volvo vrachtwagenfabriek.

Trefwoorden: #batterij, #batterijcel, #batterijpacks, #elektrisch, #fabrieken, #Geely, #Gent, #Honda, #logistiek, #North Sea Port, #Powertrain Production, #Samsung, #Volvo, #vrachtwagen, #vrachtwagenfabriek, #Zweden

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - Volvo Group voorziet al in elektrische medium vrachtwagens. De volgende stap is om het zware gamma uit te breiden met elektrische Volvo vrachtwagens.

Hiervoor werd een alliantie afgesloten met Samsung SDI die de modules, ofwel cluster van batterijcellen, zal aanleveren. Volvo Group besliste om de batterijpacks die hiervoor nodig zijn, zelf te gaan assembleren bij Volvo Gent.

Als eerste stap zal Powertrain Production in de Zweedse plaats Skövde de prototypes bouwen. Eens die op punt staan, wordt er samengewerkt met de Gentse vrachtwagenfabriek om een batterijpack afdeling in Gent te introduceren. Hier zal namelijk de volledige productie van de batterijpacks voor alle Europese vrachtwagenfabrieken van de Volvo Groep gebeuren.

Koen Knippenberg, directeur van Volvo Gent: “Deze beslissing is goed nieuws voor de verdere verankering van Volvo Trucks in Gent. De centrale logistieke ligging van de fabriek werkt in ons voordeel."

"Een projectgroep gaat deze beslissing in detail uitwerken. Met deze investering brengen we immers een compleet nieuwe technologie in onze fabriek.”

North Sea Port spant met de investering bij Volvo Trucks een nieuwe pijl op zijn automotive boog. De assemblagefabrieken van Volvo Cars (sinds 2010 onderdeel van de Chinese groep Geely) en van Volvo Group zijn de grootste producenten van respectievelijk personenwagens en vrachtwagens in België.

Het Japanse Honda heeft in Gent zijn belangrijkste logistieke draaischijf en zijn grootste onderdelenmagazijn in Europa ingepland.

North Sea Port ziet met de dienst van DFDS tussen Gent en Göteborg bovendien heel wat voertuigen bewegen tussen Scandinavië en het Europese vasteland.

In Vlissingen krijgt C.Ro Ports op zijn terminal eveneens tal van nieuwe wagens te verschepen.