Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Trefwoorden: #elektrisch, #kraan, #Sarens, #Sarens Giant Cranes SGC

Lees verder

Techniek

( Foto: Sarens )

ENGINEERINGNET.BE - De kraan moet een antwoord bieden op de vraag in de nucleaire, logistieke, bouw- en offshore windsector naar kranen met een capaciteit van meer dan 80.000 TM.

Ze heeft een ringdiameter van 35 meter, een maximale ballast van 2.700 ton en maximaal laadmoment van 99.000 ton. Meerdere configuraties zijn mogelijk: hoofdmastlengtes van 100, 120 en 130 meter en een kleine jib van 200 ton.

Met de Sarens heavy duty en light jib kan de kraan verder reiken of een hogere haakhoogte halen. Mobilisatie en demobilisatie is ongeveer vier tot vijf weken, zoals voor de SGC-120.

Alle andere Sarens Giant Cranes (SGC's) zijn hydraulische kranen. De SGC-90 is de eerste die aangesloten kan worden op het elektriciteitsnet en volledig zonder een traditionele brandstofbron aangedreven kan worden.

Deze kraan kan ook als eerste haar eigen energie produceren door het terugwinnen van de energie telkens ze een last neerlaat. De zo teruggewonnen energie kan in het elektriciteitsnet gevoerd worden waarmee ze haar energieverbruik tot 40% vermindert.

De elektrische kraan is stil, onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar, zonder hydraulische pompen, filters of motoren. Richtlijn-, statische en dynamische overbelastingstests, functionele- en veiligheidstests zijn met succes uitgevoerd.