Eerste Belgische e-truck levert bier zonder CO2-uitstoot

AB InBev heeft een eerste 100% elektrische, emissievrije stadslevering uitgevoerd met de allereerste e-truck in Leuven. De e-truck helpt de CO2-uitstoot en geluidsoverlast verminderen.

Trefwoorden: #AB InBev, #belevering, #bier, #e-truck, #Jupiler, #Stella Artois, #Volvo

Lees verder

Techniek

( Foto: AB InBev )

ENGINEERINGNET.BE - De allereerste Belgische e-truck is een Volvo FE Electric Truck, waarvan onderdelen deels gemaakt wordt in Gent.

Het unieke aan deze elektrische vrachtwagen, nog steeds een van Europa's eerste gecommercialiseerde e-trucks ooit, is dat hij als e-truck van de band rolt en dus de start kan zijn van een echte elektrische vloot. Tot hiertoe waren elektrische voertuigen omgebouwde dieselwagens, daardoor minder efficiënt en moeilijker schaalbaar.

De e-truck (met een autonomie van 120 km) maakt weinig lawaai, stoot geen CO2 per-rit uit en zal ingezet worden in het stadscentrum van Leuven. Het voertuig zal worden gebruikt om bieren en de niet-alcoholische varianten te leveren in supermarkten, ziekenhuizen en cafés.

Fabio Sala, BU President AB InBev BeNeFraLux: "Een e-truck kost ongeveer vijf keer zoveel als een dieselvrachtwagen, maar we zien het als onze verantwoordelijkheid om te investeren in een groenere toekomst."