• 12/06/2012

Tohoku University en imec hebben een overeenkomst getekend

De overeenkomst formaliseert de nauwe samenwerking tussen Tohoku University en imec met als doel de samenwerking in verschillende gemeenschappelijke onderzoeksdomeinen te bevorderen.

Trefwoorden: #imec, #Japan, #overeenkomst, #universiteit

Lees verder

b2b

( Foto: imec, Luc Van den Hove )

ENGINEERINGNET.BE -- De Japanse Tohoku University en imec hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Filip van België tijdens de Belgische economische missie naar Japan.

De samenwerkingsovereenkomst zet de krijtlijnen voor toekomstige samenwerkingsprojecten tussen imec en Tohoku University, waarbij studenten, onderzoekers en professoren zullen uitgewisseld worden tussen beide organisaties.

De overeenkomst maakt ook de uitwisseling van prototypes tussen imec en Tohoku University mogelijk, en gezamenlijk onderzoek op specifieke onderwerpen. In de voorbije 5 jaar hebben beide partners al samengewerkt rond geavanceerde chipinterconnecties, verpakking van MEMS (micro-elektromechanische systemen), en het ontwerp van laagvermorgen sensorsystemen.

In de toekomst zal de samenwerking nog uitgebreid worden naar MRAM (magnetic random access memory), chipprocestechnologie, 3D integratietechnologie, biosensoren, en draadloze communicatie.

Imec heeft zich als doel gesteld strategische samenwerkingen op te zetten met topuniversiteiten wereldwijd die uitblinken in die onderzoeksdomeinen waar ook imec onderzoek in verricht, en waarin samenwerking voor beide partijen gunstig is.

De beschikbaarheid van imec’s geavanceerde 200mm en 300mm clean rooms zal de samenwerking positief beïnvloeden.


(GL)