Altair en Rolls-Royce willen AI en engineering integreren

Altair heeft met Rolls-Royce Germany een MoU getekend om samen artificial intelligence en engineering te integreren en om lucht- en ruimtevaartmotoren te ontwerpen en te testen.

Trefwoorden: #Altair, #artificiële intelligentie, #engineering, #luchtvaartmotoren, #Rolls-Royce, #ruimtevaartmo-toren

Lees verder

Techniek

( Foto: Rolls-Royce PLC )

ENGINEERINGNET.BE - De samenwerking tussen beiden is gericht op structurele analyses en testen, waarbij enorme hoeveelheden historische product- en servicedata uit diverse bronnen wordt geïntegreerd, om met AI-gebaseerde engineeringtoepassingen waarde toe te voegen.

Alleen al een reductie van het aantal gebruikte sensoren voor de testgegevens door data-analyses, kan een besparing van miljoenen euro’s opleveren. Rolls-Royce gebruikt al ruim 20 jaar AI en geavanceerde data-analyses voor businesstoepassingen, waaronder een service voor het monitoren van de motorstatus en de productie.

Het bedrijf heeft onlangs nog twee doorbraken op het gebied van AI-ethiek en -betrouwbaarheid aangekondigd, welke later dit jaar gratis op de website worden gepubliceerd.

Als eerste stap gaat Rolls-Royce Germany het analyseplatform Altair Knowledge Works gebruiken, om engineers in staat te stellen machine learning (ML) methoden te gebruiken voor het analyseren van de simulatie- , test-, en productiedata.

Dat platform is ontworpen om de gebruikers ervan eenvoudig toegang te geven tot diverse databronnen en formaten, in een low code/no code omgeving. Tevens kunnen zij data transformeren, ML-modellen bouwen en ontdekte kennis met de organisatie delen.