Levitatie in de productie volgens B&R

Gisteren kondigde B&R zijn ACOPOS 6D transportsysteem met magnetisch zwevende shuttles aan. Daarmee ontkoppelt het de productie van het vaste pad van conventionele transportsystemen.

Trefwoorden: #B&R, #intralogistiek, #levitatie, #magneet, #transport

Lees verder

Productnieuws

( Foto: B&R )

ENGINEERINGNET.BE - ACOPOS 6D bouwt op het principe van magnetische levitatie: shuttles met geïntegreerde permanente magneten bewegen contactloos over een vast oppervlak van elektromagnetische motorsegmenten. Deze vlakke motorsegmenten -van 240 bij 240 mm- kunnen in elk patroon gelegd worden.

Dario Rovelli, Product Manager ACOPOS 6D, gaf enkele specificaties. De shuttles komen in verschillende afmetingen van 120 bij 120 mm tot 450 bij 450 mm en dragen dan een maximum gewicht van respectievelijk 0,6 tot 14 kg.

Shuttles kunnen ook gegroepeerd worden tot konvooien of zwermen waardoor ze ‘samen’ of gecoördineerd meer kunnen verzetten. Hun snelheid is individueel regelbaar tot hoogstens 2 m/s bij een versnelling van 20 m/sec2. De shuttles kunnen hun zweefhoogte veranderen -tot 4 mm- en draaien of kantelen langs de drie assen X, Y en Z. Daardoor kent het systeem zes vrijheidsgraden. Vandaar 6D.

ACOPOS 6D is volledig geïntegreerd in het B&R-ecosysteem waardoor de shuttles gesynchroniseerd kunnen worden met willekeurige assen, robots, tracksystemen of vision-camera's met microseconde precisie. Elke shuttle heeft een unieke ID en is dus steeds gekend door het systeem. De productie kan onmiddellijk beginnen.

Op één motorsegment kunnen tot vier shuttles tegelijk bewegen. De shuttles kunnen onder allerlei CNC-bewerkingsgereedschap een nauwkeurig patroon afleggen om ‘onderweg’ een product te maken. Synchronisatie kan bij 1µsec. De positie herhaalnauwkeurigheid van de shuttles is ±5 µm.

“We werken aan nóg nauwkeuriger”, zei Xuanyu Guo, industry manager Flexible Manufacturing Consumer Electronics. Denk elektronica-industrie en bij de assemblage van mechanische en elektronische componenten. Elke shuttle is bovendien ook een zeer nauwkeurige weegschaal. Machines kunnen hiermee een veel kleinere voetafdruk krijgen.

De shuttles zweven tot 4 mm boven het oppervlak. Er is dus geen wrijving. En dus geen slijtage. Qua onderhoud kan dat tellen. De shuttles kunnen in inox. Ook de motorsegmenten kunnen voorzien worden van een roestvrijstalen afdekking waardoor de ACOPOS 6D beantwoordt aan beschermingsklasse IP69K. Denk cleanrooms en de productie van levensmiddelen.

De routeplanning voor de shuttles zelf gebeurt in een dedicated controller die tot 200 motorsegmenten en 50 shuttles kan aansturen. Het systeem is schaalbaar. Nóg grotere systemen zijn mogelijk door meerdere controllers met elkaar te synchroniseren. Geavanceerde algoritmes bezorgen de shuttles optimale routes, botsingvrij en zo energiezuinig mogelijk.

De installatie kan virtueel opgebouwd en gesimuleerd worden in Simviewer of welke simulator ook. “Dezelfde code kan gebruikt worden om écht aan de slag te gaan”, aldus Mikael Regard, ACOPOS 6D project manager.

B&R ontwikkelde ACOPOS 6D in samenwerking met het Canadese Planar Motors Inc. dat al meer dan 15 jaar O&O doet naar magnetische levitatietechnologie voor industriële productie. B&R is aandeelhouder in het bedrijf.


Video: