Volvo Cars behaalt hoogste EcoVadis duurzaamheidsscore

EcoVadis, een toon­aan­gevende leverancier van duur­zaam­heids­beoor­delingen voor bedrijven, heeft Volvo Cars beloont met de hoogste score gekregen voor zijn duur­zaam­heids­prestaties.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #EcoVadis, #Volvo Cars

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Cars )

ENGINEERINGNET.BE - Volgens de methodologie van EcoVadis verdienen de duur­zaam­heids­prestaties van Volvo Cars de score ‘Advanced’.

Dat betekent dat het bedrijf een Platinum-medaille krijgt en bij de beste 1% van alle 75.000 door EcoVadis beoordeelde ondernemingen hoort.

In zijn beoordeling worden verschillende lopende duurzaamheids­activiteiten en -initiatieven van de onderneming aangehaald. Onder meer de maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen in de toeleveringsketen, de controle van zijn duurzaamheidsstrategie door het Science Based Targets Initiative (SBTI) en de inspanningen om de energie-efficiëntie en het efficiënt gebruik van materiaal en hulpbronnen te verbeteren krijgen een pluim.

Daarnaast vestigt EcoVadis ook de aandacht op de investeringen van Volvo Cars om diversiteit en inclusie te bevorderen, zijn initiatieven om arbeidsrechten te beschermen, zijn uitgebreide opleidingsprogramma voor ethisch ondernemen en zijn focus op duurzaam inkopen overal ter wereld.

Anders Kärrberg, hoofd Global Sustainability bij Volvo Cars: “We nemen op alle gebieden maatregelen om een duurzamer bedrijf te worden, onder meer door onze CO2-voetafdruk te verkleinen. Het is bemoedigend dat de strenge beoordeling van EcoVadis nu bevestigt dat we op de goede weg zijn.”

Volvo Cars heeft een uitgebreid klimaatplan dat de CO2-uitstoot van al zijn activiteiten en producten aanpakt, vanuit zijn ambitie om tegen 2040 een klimaatneutraal bedrijf te worden.

Het plan gaat verder dan het aanpakken van uitlaatgassen door middel van elektrificatie; het bedrijf zal ook de CO2-uitstoot aanpakken in zijn productienetwerk en ruimere activiteiten, zijn toeleveringsketen en via het recycleren en hergebruiken van materialen.

Als eerste tastbare stap in de richting van zijn visie voor 2040 wil het bedrijf de CO2-voetafdruk van alle wagens gedurende hun volledige levenscyclus tussen 2018 en 2025 met 40% verlagen.