Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

ViTalent en POM Antwerpen hebben het startschot gegeven voor bouw van allereerste opleidingscentrum voor farma en biotech in Vlaanderen. Vanaf begin 2022 worden opleidingen op maat aangebode

Trefwoorden: #opleidingscentrum, #POM Antwerpen, #UAntwerpen, #ViTalent, #wetenschapspark

Lees verder

Opleiding

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Vanaf begin volgend jaar kunnen studenten en werkzoekenden, maar ook pas aangeworven werknemers en ervaren medewerkers die zich willen bijscholen hiervoor terecht in het gloednieuwe opleidingscentrum van ViTalent op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel.

De bouwwerken zijn gestart van wat een unieke jobsimulator moet worden met een trainingshal met de modernste apparatuur, een stofvrije cleanroom en ingerichte labo’s om de werkomstandigheden waarheidsgetrouw na te bootsen. Intussen breidt ViTalent het opleidingsaanbod voor trainingen op de werkvloer bij bedrijven verder uit.

ViTalent werkt voor de realisatie van het nieuwe opleidingscentrum samen met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen, eigenaar en ontwikkelaar van het Wetenschapspark in Niel, en neemt z’n intrek op de gelijkvloerse en eerste verdieping van een nieuw centrumgebouw op de campus.

Dat zal onder meer beschikken over een grote technische trainingshal van 850 m² met productielijnen voor de verpakking en vulling van geneesmiddelen en een stofvrije cleanroom om de zeer zuivere en strikt gereglementeerde werkomgeving van farma- en biotechbedrijven nauwgezet te simuleren.

In combinatie met laboratoria en leslokalen zal men er ook terecht kunnen voor praktijkgerichte opleidingen op maat voor allerlei operationele en technische functies in het labo, de productie- of verpakkingsafdeling. Daarnaast wordt ook gewerkt aan een interactieve belevingsruimte over werken in de farma en biotech en de geneesmiddelen, vaccins en therapieën van de toekomst.

Zo kunnen scholen en bezoekers van het Wetenschapspark op een originele en hoogtechnologische manier kennismaken met de troeven van de sector. De totale oppervlakte van het opleidingscentrum bedraagt meer dan 1.700 m².

De ambitie bestaat erin om enkele duizenden mensen per jaar op te leiden.


Op de foto: Marian Willekens, Ludwig Caluwé, Frank Beckx en Veerle Van der Linden geven eerste spadesteek voor opleidingscentrum ViTalent.