Lockheed Martin gunt Feronyl contract binnen het F-35 programma

Feronyl sloot met vliegtuigbouwer Lockheed Martin een meerjarencontract voor O&O van hittebestendige materialen voor toepassingen in straalmotoren en hypersonische toestellen.

Trefwoorden: #België, #composieten, #F35, #Feronyl, #gevechtsvliegtuig, #Lockheed Martin

Lees verder

Nieuws

( Foto: scottff72 - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Het Moeskroense maakbedrijf, dat in 1950 is opgericht en mechanische lichtgewichtcomponenten produceert, specialiseert zich in de ontwikkeling en productie van kunststoffen-, polymeer- en composietcomponenten. Het bedrijf is al langer actief in lucht/ruimtevaart en defensieprogramma’s en ontwikkelt en produceert ook producten voor de medische wereld, energie en andere veeleisende sectoren.

Dit project is een rechtstreeks gevolg van de verbintenissen inzake Essential Security Interests (essentiële veiligheidsbelangen) via het Lockheed Martin F-35-programma, dat Belgische bedrijven opportuniteiten biedt voor industrieel werk.

"We zijn erg trots dat we voor dit programma zijn geselecteerd", zei Bruno Dedecker, CEO van Feronyl. "Dit contract weerspiegelt het sterke partnerschap tussen de Belgische industrie, Lockheed Martin en de Verenigde Staten."

In de lucht- en ruimtevaart en defensie is Feronyl reeds actief met o.a. lichtgewicht motorcomponenten, cockpit-kritische componenten, titanium ingekapselde composieten en sensoren voor ruimtevaarttoepassingen. Eerder al, begin 2018, sloot het met de Amerikaanse vliegtuigbouwer een MOU rond het ontwikkelen van zeer nauwkeurige spuitgietcomponenten met behulp van geavanceerde en nieuw ontwikkelde composietmaterialen.

Met het oog op dit contract met Lockheed Martin zal Feronyl in Moeskroen investeren in nieuwe capaciteiten, met de steun van de Belgische Overheid én het Waals Gewest.

Feronyl maakt deel uit van de Sub-Alliance groep waartoe ook Dedecker Precision Mechanics, Technoloog Works en Grimonprez Transmission Gears behoren.