Group Machiels verwerft meerderheidsparticipatie in Global Langerlo

Het bedrijf heeft al verschillende participaties in Haven Genk, Genk Green Logistics en Port of Limburg en bouwt met deze overname hun positie in de regio verder uit.

Trefwoorden: #Genk Green Logistics, #Global Langerlo, #Group Machiels, #Haven Genk, #Port of Limburg

Lees verder

Techniek

( Foto: Group Machiels )

ENGINEERINGNET.BE - Group Machiels is via zijn dochtervennootschap Machiels Building Solutions al op de Mondeolaan in Genk gevestigd.

Ook heeft het bedrijf participaties in Haven Genk (samen met Aperam), Genk Green Logistics (samen met Intervest O&O) en Port of Limburg (samen met H. Essers).

Met de nieuwe overname van Global Langerlo bouwt Group Machiels zijn positie in de regio verder uit.

“De Langerlo terreinen bieden een enorm potentieel. Naast een top strategische ligging vlak langs het Albertkanaal en met een spooraansluiting, heeft de site eveneens alle voorzieningen om productiebedrijven en zelfs energieproducenten optimaal te faciliteren," aldus Wesley Mazzei van Group Machiels.

"De grootte van de site maken XXL ontwikkelingen dan weer mogelijk. Een unieke combinatie in de Benelux waardoor er al heel wat interesse getoond is van grote internationale spelers waaronder ook energieproducenten."

"We zijn dan ook zeer tevreden dat we een meerderheidsparticipatie hebben kunnen verwerven en dat we, in een joint venture met onder meer de Global Estate Group, hierdoor we de derde positie van Genk als industriële pool van Vlaanderen mee helpen versterken,” besluit Mazzei.

Kathleen Dewulf van Global Estate Group: ”Wij zijn overtuigd dat, dankzij de joint venture met Group Machiels, de vele strategische troeven van de site nog beter uitgespeeld kunnen worden."

"Het familiale karakter, dat zowel Group Machiels als Global Estate Group typeert, en de lokale verankering die zij met zich meebrengen, zal ongetwijfeld heel wat waardevolle synergiën voortbrengen.”