• 28/03/2012

BEMAS haalt topexpert rond smering opnieuw naar Antwerpen

Na het grote succes vorig jaar van de opleiding 'Reliability-focused Lubrication Management & Best Practices' haalt BEMAS wereldwijd top-expert Martin Williamson opnieuw naar Antwerpen.

Lees verder

Productnieuws

Iedereen weet dat juist smeren van kapitaal belang is voor de betrouwbaarheid van machines. Maar in de praktijk lopen bij het smeren nog vaak dingen mis. In veel bedrijven is er dan ook nog ruimte voor verbetering.

Tegelijk is het niet altijd eenvoudig om merk-onafhankelijke informatie te vinden over smeermiddelen. Opleidingen over smeren die door productenten worden georganiseerd kan men moeilijk neutraal noemen.

Dat alles maakt dat hedendaags smeer-beheer een ingewikkelde taak is geworden. Om u te helpen uw aanpak te evalueren en te verbeteren organiseert BEMAS voor de tweede keer de (merk-onafhankelijke) opleiding 'Reliability focused Lubrication Management en Best Practices', op 25 en 26 april in Antwerpen.

Tijdens deze opleiding leert u:
- Vaak voorkomende fouten bij smeren en keuzes van smeermiddelen;
- Hoe de smeerpraktijk in uw bedrijf verbeteren aan de hand van best practices;
- De invloed van goede smering op betrouwbaarheid;
- De theorie rond smering en het kiezen van het juiste smeermiddel;
- Hoe een proactief olie-analyse-programma opzetten en gebruiken;
- De best practices inzake de opslag, het beheer en het gebruik van smeermiddelen;
- Hoe vervuiling van machines en smeermiddelen vermijden;
- KPIs voor smeren en hoe deze in de praktijk toepassen;
- Hoe uw bestaande filters beoordelen en de juiste filters kiezen;
- Hoe zonder risicos de levensduur van uw smeermiddelen maximaliseren.

Over de spreker:
Martin Williamson is een wereldwijd erkende expert die al zijn hele carrire met smeermiddelen en alles wat daarbij komt kijken bezig is. Zijn advies is merk-onafhankelijk dus alleen gebaseerd op wat werkt in de praktijk. Deze neutraliteit is de allerbeste garantie voor de kwaliteit van de opleiding.

Martin is industrieel ingenieur en startte zijn carrire in de mijnbouw-industrie in Zuid-Afrika. Hier deed hij ervaring op met condition monitoring, met een focus op olie-analyse en tribologie. Later werkte hij bij Entek IRD als product manager van de apparaten voor olie-analyse en gaf hij training in deze materie voor internationale klanten.De laatste jaren gaf hij opleidingen voor klanten zoals BP, Dow, Corning, Marathon Oil en Cargill. Hij is een Certified Maintenance & Reliability Professional en is betrokken bij de International Council for Machinery Lubrication en lid van verschillende ISO werkgroepen. Sinds 2005 is hij Managing Director van KEW Engineering en geeft hij wereldwijd onafhankelijk advies over smering en smeermiddelen.

Meer info en mogelijkheid om in te schrijven op de bemaswebsite:
www.bemas.org

Opleiding
Reliability-focused Lubrication Management & Best Practices

op 25 en 26 april in Antwerpen
Radisson Blu Astrid Hotel Antwerp
Koningin Astridplein 7
2018 Antwerpen
info@bemas.org
Tel.: 02 510 61 89
Website: http://www.bemas.be/page?orl=1

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
BEMAS



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.