• 06/12/2013

Wordt u de Maintenance Manager van het Jaar 2014?

Op donderdag 19 juni 2014 reikt BEMAS opnieuw de award uit voor de beste Maintenance Manager van het Jaar.

Trefwoorden: #BEMAS, #Maintenance Manager van het jaar, #onderhoudsmanager

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Sinds 1998 organiseert BEMAS jaarlijks de verkiezing Maintenance Manager van het Jaar.

Met deze wedstrijd gaan we op zoek naar de persoon (en team) achter de resultaten van een succesvolle strategie in onderhoud. Zo onderstrepen we het grote belang van een goed doordachte aanpak in onderhoud op de resultaten van een bedrijf.

We zijn er van overtuigd dat Worldclass Maintenance de sleutel is om de industrie duurzaam te verankeren in de Belgische economie. Cijfers tonen immers aan dat bedrijven die aan de top staan qua onderhoud betrouwbaarder produceren, veiliger werken en minder energie verbruiken en bovendien de concurrentie kunnen aangaan met fabrieken in andere landen.

Het is dit effect dat we belonen met de verkiezing van de Maintenance Manager van het Jaar. Doorheen de jaren is de prijs voor veel managers, teams en bedrijven een erkenning geweest voor de dagelijkse inzet in de job. Of zoals Frédéric Deleuze (winnaar 2011) het verwoordt:

‘Ik ben uiteraard persoonlijk trots op dat ik heb gewonnen, maar ik kan u verzekeren dat mijn team het meest trots is! Er werd mij op het podium gevraagd ‘hoe motiveer je jouw team?’ Wel, u kan zich niet voorstellen hoe motiverend deze award voor het hele team is.”

Tegelijk is de verkiezingsavond in juni steevast hét evenement van het jaar waarop honderden professionals in onderhoud en asset management in Brussel verzamelen.

Principe van de wedstrijd
Door het opstellen van het dossier aan de hand van 7 eenvoudige vragen, maakt u een momentopname van uw huidig onderhoudsbeleid. Dit vormt zo een interessant intern werkdocument voor iedereen die snel op de hoogte wil zijn van de werking van uw onderhoudsdienst.

Maar de vragen laten je ook even stilstaan bij enkele minder evidente zaken. Ongetwijfeld ontdekt u zo verbeterpunten die uw onderhoudsorganisatie nog performanter kunnen maken. Kortom, een interessante oefening die u heel wat bijbrengt.

De beoordeling gebeurt door een neutrale jury van vakspecialisten en vroegere winnaars. Deze professionals kijken naar de impact van het onderhoudsbeleid op het exploitatieresultaat, de veiligheid, de Economic Added Value en de klantentevredenheid.

Waarom deelnemen?
- Toets uw onderhoudsbeheer aan de rest van de industrie.
- Verhoog de uitstraling van u, uw team en uw bedrijf.
- Verbeter de betrokkenheid en trots van de medewerkers.
- Gebruik het opgestelde dossier om nieuwe inzichten te verwerven in de organisatie.

Wat kunt u winnen?
- Een trofee Maintenance Manager van het Jaar;
- Een droogstempel van de Maintenance Manager van het Jaar en uw naam;
- Een certificaat van deelname / overwinning;
- Een Sodexo-cheque ter waarde van € 2.500;
- Ruime en positieve media-aandacht voor u en uw bedrijf over de competentie van uw medewerkers;
- Een gastronomisch diner, samen met de andere finalisten en de jury.

Hoe deelnemen?
1. Vraag het gratis deelnamepakket aan via info@bemas.org of +32 9 221 14 19.
2. Stel uw dossier over de werking van uw onderhoudsdienst op, met onze vragenlijst als richtlijn. Onderstaande onderwerpen komen hierbij aanbod:

a. Bedrijfsvoorstelling en activiteiten,
b. Onderhoudsbeleid, -strategie en –doelstellingen,
c. De rol van onderhoud in risicobeheersing,
d. De beschikbaarheid van kritische assets,
e. Het beheer van onderhoudsbudget en kostenbesparing,
f. Beleid rond onderhoudstechnici en de technische documentatie,
g. Resultaten en performantie-indicatoren.

De antwoorden mogen beknopt zijn (bullets) of uitgeschreven tekst. De subvragen dienen als leidraad en moeten niet allemaal letterlijk beantwoord worden.

3. Voeg (eventueel) documenten, voorbeelden en grafieken toe als bijlage.
4. Stuur het resultaat door naar BEMAS. U heeft hiermee ook een schitterend intern document over het onderhoudsbeleid in uw bedrijf, dat zeer waardevol kan zijn voor de introductie van nieuwe medewerkers, of bij klantenaudits, controles door de overheid, …

BEMAS garandeert volledige confidentialiteit. Als bepaalde (financiële) cijfers niet wenst te delen, kan u in grafieken en tabellen de schaal en absolute getallen weglaten, of bijvoorbeeld gebruik maken van relatieve cijfers.

Meer informatie?
Neem contact op met Wim Vancauwenberghe, directeur van BEMAS.
Ook na de kantooruren bereikbaar op +32 496 57 58 00.


Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
BEMAS


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.