RFID-automatisering van logistieke processen Aertssen Logistics

De expert in transport en logistiek van diverse types van machines zocht naar een oplossing om haar interne logistieke processen en outbound registratie te automatiseren.

Trefwoorden: #Aertssen, #Aucxis, #logistiek, #RFID

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - In het verdeelcentrum van Aertssen Logistics nabij de Antwerpse haven worden op jaarbasis +/- 10.000 hoogwerkers en agrarisch materieel verwerkt.

De combinatie van het hoge aantal assets en de vaak grote gelijkenissen tussen de machines onderling maakt van inventarisatie met pen en papier een intensieve en foutgevoelige opdracht.

RFID kwam al snel naar voor als de geschikte technologie om de stock sneller en correcter te beheren, alsook om de uitlevering van machines foutloos te laten verlopen.

Aucxis implementeerde de NOVA Asset Management-oplossing aan de hand van volgende bouwstenen:

  • Hardware: RFID-labels, RFID-handscanners, en RFID-buitenportalen
  • HERTZ RFID-middleware voor de communicatie tussen de hardware en de applicaties
  • POLARIS RFID-software: webportaal en app voor de handhelds

Een combinatie van deze RFID-modules zorgt voor een efficiëntere en accuratere registratie, lokalisatie en inventarisatie van de machines via handscanners, alsook voor de registratie van uitgaande bewegingen via vaste en mobiele RFID-buitenportalen.

“NOVA helpt ons bij het lokaliseren en inventariseren van de gestockeerde machines; we spreken hier over een tijdswinst van 50%”, aldus Wouter Clissen, Logistics Manager bij Aertssen Logistics. “Bovendien wordt de menselijke foutenlast dankzij de uitgangscontrole volledig uitgesloten en kunnen onze medewerkers met een gerust hart efficiënter werken.”

In de toekomst wenst Aertssen Logistics nog verder door te automatiseren met nummerplaatherkenning op het vaste portaal voor automatische detectie van de vrachtwagens.

Lees de casestudy voor meer details over dit project


Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 - 9190 Stekene
Tel. +32 (0)3 790 17 - info@aucxis.com - www.aucxis.com/rfidBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.