Dankzij opstart 35 “MaakBibs” wellicht meer STEM in Vlaanderen

Voor de werkgevers in de (maak-)industrie is het cruciaal om ervoor te zorgen dat voldoende jongens en meisjes zin krijgen in een job in STEM-sectoren. Maakbibs moet hiervoor zorgen.

Trefwoorden: #Maakbib, #maakindustrie, #STEM

Lees verder

opleiding

( Foto: screenshot maakbib.be )

ENGINEERINGNET.BE - MaakBib is een initiatief waarbij een bestaande bibliotheek niet enkel nog dient als een uitleendienst voor boeken, maar ook een uitleendienst aan kennis en maakvaardigheden, een zogenaamde “fablab-werking”.

Hiertoe vervelt de bibliotheek naar een instituut waar ook verschillende fablab tools aangeboden worden, al dan niet in het kader van activiteiten gericht naar kinderen en jongeren. Ook binnen diverse jeugdorganisaties wordt dit ingericht.

Dankzij dit initiële succes maakt dit STEM-partnerschap (ondersteund door VLAIO) een grote kans op verlenging voor de werkjaren 2021-2023. Daartoe moeten ook minstens 100.000 euro aan eigen middelen te worden verzameld.

Dat gebeurt via een investering tot uitbouw van een MaakBib-ruimte in de bibliotheek of jeugdwerking, via de inrichting van STE(A)M-activiteiten en kampen, en via de inzet van het eigen personeel. Maar ook bedrijven met visie kunnen hiertoe bijdragen.


Klik hier voor meer informatie over dit project of contacteer Maria-Cristina Ciocci (cristina@decreatievestem.be) als uw bedrijf tot dit project wil bijdragen.