Sensirion introduceert formaldehyde sensor

De innovatieve Sensirion SFA30 meet formaldehyde in zeer lage concentraties en is gebaseerd op een elektrochemische cell gecombineerd met een on board rv+t sensor en geavanceerd algoritme.

Trefwoorden: #BMF System Parts, #Sensirion, #sensoren

Lees verder

Productnieuws

( Foto: BMF Systemparts )

ENGINEERINGNET.BE - Deze sensor is met name ontwikkeld voor gebruik in indoor lucht kwaliteits monitoren en in ventilatie systemen.

Formaldehyde komt geleidelijk vrij uit meubels, bouw materialen, verf en andere coatings. Het is een schadelijk en kankerverwekkend gas dat aandoeningen zoals het "sick building syndrome" veroorzaakt, symptomen hiervan zijn hoofdpijn, oog neus of keel problemen, moeite met concentratie en vermoeidheid.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent de problemen van Formaldehyde ook en heeft hier tevens een richtlijn voor opgesteld, hier geld een blootstelling aan formaldehyde van slechts 80 ppb als een gemiddelde van 30 minuten.

De nieuwe SFA30, is gebaseerd op een amperometrisch elektrochemisch werkingsprincipe. Hij biedt ongeëvenaarde sensorprestaties dankzij een ultra lage kruisgevoeligheid voor andere VOC's.

De ingebouwde vochtigheids- en temperatuursensor maakt een volledig temperatuur- en vochtigheid gecompenseerde en in de fabriek gekalibreerde formaldehydeconcentratie-uitgang in ppb (parts-per-billion) mogelijk. Verder is de SFA30 uitgerust met een selecteerbare digitale UART- en I2C-interface.

De nieuwe SFA30-sensormodule is vanaf nu verkrijgbaar via BMF System Parts BV. Tevens is er een evaluatie kit beschikbaar om de sensor snel en eenvoudig te kunnen evalueren, voor het aansluiten van de sensor op prototyping platforms zoals Arduino of RaspberryPi wordt een 7-pins jumperdraadkabel meegeleverd.


Voor meer informatie omtrent de SFA30 kunt u contact opnemen met:
BMF System Parts BV
Spaarpot 149 - NL-5667KW  Geldrop
T. +31 (0)40-8512170 - info@bmf-systemparts.com - www.bmf-systemparts.com