• 29/03/2012

Verhagen ontvangt 'Emergo' namens TO2

Nederland krijgt zijn toekomst niet cadeau. Dat is de centrale boodschap bij de aanbieding van de publicatie ‘Emergo’ aan minister Verhagen.

Trefwoorden: #Emergo, #Minister Verhaegen, #TNO

Lees verder

Nieuws

( Foto: TNO, rechts minister Verhagen, in het midden Tini Hooymans )

ENGINEERINGNET.NL -- In Emergo maken de zes kennisinstellingen, gebundeld in Federatie TO2, duidelijk hoe zij er samen met bedrijven, onderzoekers en overheid werk van maken om de internationale uitdagingen aan te gaan en de toppositie van Nederland verder te versterken.

Emergo illustreert een aantal projecten met een grote maatschappelijke en technisch wetenschappelijke impact.

Nederland heeft inmiddels een toppositie opgebouwd als het gaat om watermanagement, lucht- en scheepvaart, elektronica, landbouw, energie en informatietechnologie. Maar de internationale concurrentie groeit sterk en de mondiale vraagstukken vragen om serieuze aandacht.

Om de internationale toppositie te handhaven en verder te versterken middels innovatie is een belangrijke rol weggelegd voor de zes toegepaste kennisinstellingen, namelijk TNO, ECN, MARIN, Deltares, NLR en de researchinstituten van Wageningen UR die samen de Federatie TO2 vormen.

Via de Federatie TO2 hebben deze kennisorganisaties hun krachten gebundeld om samen meerwaarde te leveren op het gebied van toegepaste kennis waarmee de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven concurrerend blijven.

De uitgave toont een aantal bijzondere projecten die samen met de overheid en het bedrijfsleven tot stand zijn gekomen.


(GL)