• 26/04/2013

Prinses Maxima geeft startsein voor Girlsday 2013 (+video)

Ruim 300 bedrijven en onderwijsinstellingen door heel Nederland openden op donderdag 25 april hun deuren om 8.200 meisjes enthousiast te maken voor bèta, techniek en ICT.

Trefwoorden: #Girlsday, #ICT, #Jet-Net, #Prinses Maxima, #TNO

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot video startsein Girlsday )

ENGINEERINGNET.NL -- Prinses Máxima gaf voor Girlsday het startsein in Den Haag bij Jet-Net partner TNO.

VHTO organiseert Girlsday jaarlijks op de vierde donderdag van april. Relatief weinig meisjes kiezen in Nederland voor een bèta/technische (vervolg)opleiding. Dit jaar zullen ruim 8.000 meisjes kennismaken met de fascinerende wereld van bèta, techniek en ICT.

De activiteiten die plaatsvinden in het kader van Girlsday zijn divers. Ruim 280 grote en kleinere bedrijven organiseren doe-activiteiten, rondleidingen, workshops, quizzen, wedstrijden, pitches en speeddates met vrouwelijke bèta/technische professionals voor meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs.

VHTO wil daarom dat jonge meisjes zich beter en breder oriënteren op hun toekomstige studiekeuze en streeft er naar de participatie van meisjes en vrouwen aan bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te vergroten. Op die manier kan het verwachte tekort aan bèta/technici worden opgelost.


(GL)

Video: startsein van Girlsday 2013