CTG lanceert zomerklassen om IT basiskennis bij te brengen

IT-dienstenleverancier CTG lanceert zomerklassen om alle werknemers (van HR-verantwoordelijke tot boekhouder) basisvaardigheden aan te leren om IT-systemen en softwareprogramma’s te testen.

Trefwoorden: #basiskennis, #CTG, #IT, #IT-dienstverlener, #zomerklassen

Lees verder

opleiding

( Foto: screen website CTG )

ENGINEERINGNET.BE - Bedrijven bedenken steeds meer nieuwe IT-systemen om efficiënter te kunnen werken of bedrijfsprocessen te vereenvoudigen.

Deze systemen implementeren en gebruiken verloopt niet altijd vlekkeloos. Niet voor de eigen medewerkers, maar ook niet voor consumenten. De nood aan niet-IT’ers, die weten hoe ze nieuwe digitale processen kunnen testen, wordt steeds groter.

Met hun “Testing Summer School” hoopt CTG via een aantal laagdrempelige stoomcursussen de druk te verlagen op het schaarse aantal IT’ers op wie bedrijven standaard een beroep doen om IT-problemen op te lossen of te voorkomen.

Ook studenten en IT-professionals zijn in juli en augustus welkom om hun kennis en vaardigheden op te frissen. De zomercursussen worden van eind juni tot begin september virtueel aangeboden.

De opleidingen zijn niet uitsluitend bestemd voor testing-analfabeten. Het bedrijf wil ook de inzichten van IT-professionals opfrissen en de testingvaardigheden van IT-studenten verscherpen.

De IT-dienstenleverancier ging ook al samenwerkingen aan met verschillende hogescholen en universiteiten om hun IT-leerplan te ondersteunen.


Klik hier voor meer informatie over deze zomerklassen