Cegeka helpt Smartschool bij digitalisering onderwijs

Het digitaal schoolplatform Smartschool en de Europese IT-groep Cegeka werken, met steun van investeerder LRM, samen om het onderwijs te begeleiden bij versnelde digitalisering.

Trefwoorden: #Cegeka, #digitalisering, #LRM, #onderwijs, #schoolplatform, #Smartschool

Lees verder

Opleiding

( Foto: Smartschool )

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij het samengaan van Smartschool en Cegeka ontstaan nieuwe synergieën tussen twee Vlaamse familiebedrijven die dezelfde normen en waarden hoog in het vaandel dragen.

“De krachtenbundeling met Cegeka zorgt ervoor dat we onze dienstverlening richting de scholen in de komende jaren verzekeren. Ook maakt het de verdere groei van Smartschool in Vlaanderen en Wallonië mogelijk”, aldus Geert Schuer, COO van het familiebedrijf Smartbit, het bedrijf achter Smartschool.

Het bedrijf benadrukt dat de naam van het platform behouden blijft en dat er niets zal veranderen aan de huidige dienstverlening aan scholen, leerkrachten en leerlingen die gebruikmaken van het onderwijsplatform.

Cegeka verwerft een meerderheidsparticipatie in Smartschool. Ook stapt de Limburgse investeringsmaatschappij LRM in het bedrijf. De broers Schuer blijven aan boord als aandeelhouders en behouden ook de dagelijkse operationele leiding. Financiële details over de overeenkomst worden niet vrijgegeven.

Tom Vanham, CEO LRM: “Het digitaal schoolplatform heeft leerlingen, ouders en scholen door de corona-crisis geholpen. Met Cegeka aan boord is groei verzekerd. LRM legt graag een stuk van de financiële puzzel om Smartschool te verankeren in Limburg.”

Smartschool is een digitaal schoolplatform ter ondersteuning van de samenwerking tussen scholen, leerkrachten, leerlingen en ouders. Het bevat meer dan 20 modules en beschikt over geïntegreerde communicatie, administratie, e-leren, rapportering, data-analyse en een leerlingvolgsysteem.

Via Smartschool Live kan het platform sinds de lockdown in maart 2020 ook gebruikt worden voor realtime afstandsonderwijs.

57% van alle Vlaamse lagere en middelbare scholen gebruikt Smartschool. Eén op de vijf Franstalige middelbare scholen maakt gebruik van Smartschool.


Op de foto: André Knaepen, Stijn Bijnens, Geert Schuer, Jan Schuer