Medexi Pharma Service Center vindt onderdak bij Brussels Airport

Medexi gaat in dit nieuwe gebouw met 4000 m² aan magazijnen en kantoren aan de slag met het verpakken, opslaan, overslaan en uitleveren van medische producten.

Trefwoorden: #Brussels Airport, #farmaceutische producten, #Hazgo, #Ivemar, #logistiek, #Medexi, #Medista, #Pharma Service Center

Lees verder

Techniek

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - Brussels Airport investeerde al meerdere jaren fors in de versterking van haar logistieke zone Brucargo. Na de oplevering van een groot magazijnencomplex in januari, is nu een nieuw gebouw na renovatie klaar voor gebruik.

Het gaat om meer dan 4000 m² aan magazijnen en kantoren, gebouwen die voorzien zijn van koelinstallaties, extra isolatie en een precieze temperatuurregeling voor de behandeling van temperatuurgevoelige farmaceutische producten.

Medexi is een joint venture tussen Hazgo, Ivemar en Medista, die al actief zijn in de logistiek van farmaceutische producten.

Hazgo is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in gevaarlijke goederen, zoals verpakken met droogijs. Ivemar is actief in het transport en de opslag van goederen die een speciale zorg of behandeling vereisen. Medista is een gespecialiseerd medisch toeleveringsbedrijf dat vandaag de lokale distributie van de Covid-vaccins voor zijn rekening neemt.

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company: “Hiermee versterken we de positie van Brussels Airport als dé pharma gateway van Europa."

"Als onafhankelijk Pharma Service Center kunnen wij alle partners ondersteunen, van internationale expediteurs tot kleine onderzoekslaboratoria en grote farmaceutische bedrijven.”, zegt Tom Heymans, medeoprichter van Medexi.

Medexi beschikt in de nieuwe magazijnen over verschillende temperatuurzones met continue monitoring (15-25°C, 2-8°C, -20°C en -70°C) en over dry shippers: gekoelde containers die een constante temperatuur garanderen zodat de koudeketen niet wordt doorbroken.

Het bedrijf zorgt ook voor last minute noodoplossingen voor farmaceutische bedrijven en expediteurs, die dringend de capaciteit van hun medische distributieketen moeten uitbreiden.

Hiermee wil het Pharma Service Center alle luchthavenbedrijven op Brussels Airport ondersteunen bij hun farma-operaties.