Data Minded wordt kweekvijver voor Data Engineers

Het Leuvense IT-bedrijf lanceert een allereerste praktijkgerichte academie van België voor iedereen met een voorliefde voor data om of bij te scholen en op te leiden tot Data Engineers.

Trefwoorden: #data engineer, #Data Minded, #opleiding

Lees verder

Opleiding

ENGINEERINGNET.BE - Veel bedrijven die op een berg aan data zitten, worstelen om ze te structureren en er daadwerkelijk iets mee te doen. Via zijn intensieve en praktijkgerichte cursussen wil Data Minded de unieke vaardigheden doorgeven en de Data Engineers van morgen klaarstomen.

De afgelopen jaren hebben bedrijven ingezien dat de data die ze elke dag produceren of ontvangen goud waard zijn. Ze gebruiken ze bijvoorbeeld om hun organisatie te laten groeien of om nog betere producten en diensten te creëren.

De meeste bedrijven voerden al hun eerste data science-experimenten uit, zijn begonnen met een migratie naar de cloud en verzamelen vandaag meer data dan ooit. Toch blijven velen op hun honger zitten omdat ze de knowhow niet in huis hebben om die data te verwerken en correct te interpreteren.

Bedrijven zijn vandaag op zoek naar maar liefst 2.500 Data Engineers, zo blijkt uit cijfers van Agoria. Om dat nijpende tekort aan te pakken, lanceert Data Minded vanaf augustus een eerste interactieve Academy om Data Engineers op te leiden.

De opleiding is perfect voor wie al een beetje codeerervaring heeft in Python, maar nieuw is in de datawereld. Een traject aan de ‘Data Engineering Academy’ duurt om en bij de tien dagen, waarvan vijf intensieve hands-on sessies overdag aangevuld met zelfstudie via theorievideo’s vooraf of ‘s avonds.

Klik hier voor meer informatie over deze academie