Essenscia lanceert nieuw STEM-initiatief

STEMfluencers uit chemie en farma gaan volgend schooljaar jongeren inspireren voor de wondere wereld van techniek, chemie en wetenschap. Hiertoe gaan jonge medewerkers gastlessen geven.

Trefwoorden: #chemie, #essenscia, #farma, #STEM, #STEMfluencer

Lees verder

Nieuws

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Alle studies en enquêtes maken duidelijk dat bedrijven, zeker in de sector van chemie, kunststoffen, farma en biotech, nood hebben aan jong en divers STEM-talent met een technische of wetenschappelijke opleiding.

Toch kiezen nog te weinig jongeren voor een STEM-studie of -beroep doordat ze geen duidelijk beeld hebben van de toekomstkansen of onvoldoende vertrouwd zijn met de diversiteit aan jobs waartoe zo’n studierichting kan leiden.

Daarom starten essenscia vlaanderen en Vlajo, Vlaamse Jonge Ondernemingen, vanaf volgend schooljaar met het project STEMfluencers.

Jonge medewerkers uit de sector van de chemie en life sciences trekken naar middelbare scholen en vertellen er op een authentieke manier over hun job en studieloopbaan, hun kijk op de sector en hun persoonlijke visie op duurzaamheid en de oplossingen die sectorbedrijven bieden voor tal van maatschappelijke uitdagingen op het vlak van klimaat of gezondheid.


Iedereen jonger dan 35 jaar die actief is in de sector kan STEMfluencer worden.
Klik hier voor meer informatie