Engineering productdata snel opzoeken met Eplan Data Portal

Het selecteren van geschikte productdata in engineering is vaak tijdrovend. Het nieuwe Eplan Data Portal, met een nieuwe gebruikersinterface en verbeterde zoekalgoritmen, maakt het echter eenvoudiger en sneller dan ooit tevoren.

Trefwoorden: #data, #Eplan, #Rittal

Lees verder

Techniek

( Foto: Eplan )

ENGINEERINGNET.BE – Dankzij uitgebreide zoekparameters kunnen gebruikers snel en precies de componenten vinden die ze zoeken. Op maat gemaakte oplossingen op basis van configurators kunnen op een intuïtieve wijze worden gegenereerd (zoals bijvoorbeeld de Lenze productconfigurator dit in het nieuwe platform werd geïntegreerd).

De geüpdatete gebruikersinterface van het platform biedt tal van verbeteringen voor het zoeken en vinden van apparaatgegevens. Denk maar aan verbeterde zoekalgoritmen en parameters die het voor gebruikers veel eenvoudiger maken om snel de juiste componenten te vinden om te downloaden. Verbeterde systeemprestaties zorgen daarbij voor meer snelheid bij het selecteren van componenten.

Een voorbeeld uit de praktijk: een gebruiker heeft een frequentieregelaar nodig. Met behulp van de Lenze Easy Product Finder kan hij in een paar stappen een geschikt apparaat uit de i550 serie van het bedrijf vinden. Zodra gebruikers een bepaald apparaat hebben gekozen, kunnen de bijbehorende data in de detailweergave worden gegenereerd en vervolgens in het apparaatbeheer van de CAE oplossing worden geïmporteerd.

De configurators van andere fabrikanten, waaronder Endress+Hauser, Bosch Rexroth en Rittal, werken alle op dezelfde manier. Door de integratie van configurators worden niet alleen de in het portaal beschikbare data (meer dan 1 miljoen datasets) uitgebreid met ongeveer twee miljoen configureerbare varianten, maar wordt het voor gebruikers ook eenvoudiger om hoogwaardige apparaatgegevens te verzamelen.

Daarnaast zijn er de selectors van Aventics, IPF en Schneider Electric die zowel garant staan voor een snelle productselectie als, dankzij de gerichte inperking van de keuzes via zoekparameters, voor correcte data. Dit portfolio zal binnenkort worden uitgebreid met het aanbod van twee andere bekende wereldspelers.

Op de screenshot: Meer dan een derde van alle data in het data portal (bijvoorbeeld van Rittal) voldoet nu al aan de nieuwe, hoogwaardige Eplan Data Standard.