Machineering wordt eerste fysieke maaktechnologiebeurs

Na meer dan 1,5 jaar flatline-modus in beurzenland, waarbij klanten en leveranciers op hun honger zitten naar nieuwigheden, wordt Machineering de eerste fysieke maaktechnologiebeurs van 8 tot 10 september 2021 in Brussels Expo.

Trefwoorden: #maakindustrie, #Machineering, #vakbeurs

Lees verder

nieuws

( Foto: Machineering )

ENGINEERINGNET.BE – Deze vakbeurs biedt het vakpubliek uit de metaal- en kunstoffenbewerking, machinebouw en industriële toelevering een gezellig een leerrijk platform met productietechnologie live en in demo, echte sociale interactie en veilig netwerken.

Op Machineering komt de volledige waardeketen van ontwerpen tot maken aan bod, waardoor een bezoek waardevol is voor zowel het management als de gespecialiseerde afdelingshoofden uit diverse operationele processen.

En in de huidige context is september het ideale moment om met alle sectorgenoten eindelijk weer fysiek samen te komen. De productie en de verkoop van componenten en oplossingen voor maaktechnologie in de Benelux haalt bijna het niveau van voor corona. De inhaalbeweging in de laatste maanden is enorm en het investeringsklimaat voor het najaar zit goed.

Bovendien moet de maakindustrie door de problemen met de toelevering van componenten nog sterker inzetten op productie on-demand, flexibele kleinere series, een korte time-to-market van innovaties en mass-customization principes. Digitale bestel- en productieprocessen en verregaande automatisering zijn oplossingen om sneller en efficiënter te produceren, ook bij kleinere series.

De unieke bruisende sfeer op een vakbeurs zoals Machineering zorgt in ieder geval voor de beste gesprekken, innovatieve maakinzichten en ideeën met sectorgenoten. In een minimum van tijd bent u volledig up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van productietechnologie.

100 technologie-, tool- en machineleveranciers in 10 technologieroutes
Machineering is de demobeurs voor het slimme geautomatiseerde en geconnecteerde maakbedrijf. U ontmoet er persoonlijk 100 machineleveranciers, toeleveranciers en servicebedrijven voor het maken, ontwerpen, bewerken, verbinden en assembleren van componenten uit metaal, kunststof en composiet.

Verspanen, plooien, snijden, lassen, coaten, 3D-printen, prototypen, ontwerpen, werktuigen, machine-onderhoud, performante software-, cloud- en IoT integraties…het volledige beursaanbod wordt ingedeeld in 10 technologieroutes die in functie van uw profiel en interessevelden kunnen gevolgd worden.

12 expert classes & Flam3D Additive manufacturing zone
Ook op het programma: 12 hands-on expert classes. Deze leerrijke sessies van 30 minuten zullen u inspireren om morgen sneller, op maat, goedkoper, duurzamer en competitiever te produceren. Zo komen innovatieve sectorgenoten zoals Verhaert Masters in Innovation, Mitsubishi Chemical Advanced Materials en Aluro de transformatie van hun business model uit de doeken doen.

Experten van Agoria, Flanders Make, Flam3D, Sirris en Bemas komen hun kennis delen omtrent geavanceerde productie- en engineeringstechnieken, materialen, additive manufacturing, smart maintenance, industry 4.0, enz. De sessies zijn gratis bij te wonen mits bezoekersregistratie voor de beurs.

Verder vindt u op de Flam3D Additive Manufacturing zone alle competentie omtrent bestaande 3D-printtechnologie. Gespecialiseerde bedrijven en competentiecentra kunnen u er verder helpen met iedere vraag omtrent haalbaarheid en betaalbaarheid van de technologie binnen uw specifieke productie.

Op donderdagavond is ook een nocturne voorzien voor laatavondbezoek tot 22u00 waar u gezellig kan netwerken.

Hybride event: de ‘on-site’ beurs wordt aangevuld met een interactief online platform
De fysieke beurs Machineering wordt aangevuld met een digitaal platform. Deze ‘digitale tweeling’ van Machineering laat iedereen toe om ter plaatse en online – zowel voor, tijdens als na het event – te genieten van livestreaming activiteiten, afsprakenmodules (voor afspraken op de stand of online), en performante zoekmachines met AI matching op basis van uw opgegeven interesses.

Machineering bezoeken?
Voor een bezoek aan de vakbeurs en de expert classes is enkel een voorregistratie via www.machineering.eu noodzakelijk, net zoals vroeger. Een Corona-pas of Covid Safe ticket is voor een vakbeurs in België niet vereist vermits beurzen onder het handelsprotocol vallen, net zoals winkelcentra.

De laatste versoepelingen betekenden ook meteen het schrappen van de beperkingen qua aantal bezoekers waarbij ook verplichte tijdslots niet meer nodig zijn bij de bezoekersregistratie. Onze organisatie zal de geregistreerde bezoekers uiteraard steeds op de hoogte houden van eventuele aanpassingen van de sanitaire maatregelen.

Machineering, Brussel Expo hal 8 van 8-10 september
Gratis registratie via online voorregistratie