Gerichte investeringen bieden nieuwe oplossingen voor intralogistieke automatisering

CLS iMation kan dankzij gerichte investeringen in nieuwe robotica en AI-toepassingen en diepgaande studies naar technologische innovaties nieuwe oplossingen aanreiken voor intralogistieke automatisering.

Trefwoorden: #AGV, #automatisering, #intralogistiek, #logistiek

Lees verder

Techniek

( Foto: CLS iMation )

ENGINEERING.BE - Het bedrijf heeft haar portfolio van intelligente oplossingen en geautomatiseerde voertuigen uitgebreid met upgrades en nieuwe integraties, onder meer voortkomend uit de recente overname van Alfaproject.net.

Daarnaast investeert het onder meer in research en ontwikkeling van nieuwe robotisering en AI-toepassingen voor de intralogistiek, met als doel dat klanten gestan­daardiseerde en herhaalde bewerkingen kunnen automatiseren, zodat dat hun personeel kan worden ingezet voor activiteiten met een hoge toegevoegde waarde.

Denk hierbij aan geautomatiseerde magazijnen, die in staat zijn om tijdig aan inkoopverzoeken te voldoen en tegelijkertijd beheerfouten te verminderen of ‘Agilox intelligent geleide voertuigen’, die rechtstreeks kunnen communiceren met productiesystemen en machines in de productieketen zonder de bestaande architectuur te veel te veranderen. Ook de interactie met COBOT's, de collaboratieve robots die worden gebruikt voor het automatiseren van activiteiten, wordt aangepakt.

Verder kan CLS iMation ondersteuning bieden aan elke industriële context, mede dankzij automatisch geleide vorkheftrucks die zijn uitgerust met een magnetisch geleidings- of kaartsysteem (SLAM) en LGV's voor volledige end-of-line automatisering.

Tot slot wordt hun uitgebreide aanbod vervolledigd door het innovatieve iDAC-systeem (CLS Advanced Digital Integration), dat de werking van machines in logistieke processen kan aanssturen en tegelijkertijd de optimalisatie van industriële processen garanderen.

Dankzij de volledige integratie van de applicatieoplossingen van Alfaproject.net en de eigen automatiserings­systemen (AGV's, IGV's, robotsystemen, geautomatiseerde magazijnen, palletiserings- en depalletiseringssystemen, enz.), worden er steeds meer oplossingen beschikbaar om machines en operators te laten samenwerken op een gesynchroniseerde en veilige manier.

CLS iMation is de CLS-business unit voor intelligente oplossingen voor logistieke automatisering,